Sítábor, 2017.


Írta:


Elkészültek az idei sítáborról írott beszámolók. Az alábbiakban a 2. a, valamint az 5. b tagjainak alkotásait közöljük, a tábor résztvevőinek képeivel kiegészítve.

A 2017-es toldys sítábor „első bálozók” szemével

Január 21-én, egy napos szombaton jött el a pillanat, amit már szeptember óta vártunk … (hatásszünet). A síííítáááboor!

Reggel 9 órakor gyülekeztünk a Toldyhoz közel lévő Csalogány utcában. Bepakolás után, fél tízkor a két busz elindult Villach irányába. A szokásos „technikai szünetek” mellett idén beiktattunk egy különleges megállót is Fonyódon, hogy csúszkálhassunk a befagyott Balaton jegén, majd folytattuk végtelennek tűnő utunkat. A hosszas utazás fél 7 magasságában ért véget, mikor megérkeztünk a szállásra. Ezután következett a szobák elosztása (Tanár úrék igyekeztek mindenkit baráttal/osztálytárssal egy szobába rakni, az igényeknek megfelelően), majd a vacsora és még információk tömkelege a másnapi síeléssel kapcsolatban. 11-kor mindenki visszavonult a szobájába, és készülődött a lefekvéshez (meg lélekben a másnapi Síeléshez).

Reggel 7-kor a tanárok a szokásos „Reggeli dallal” ébresztettek mindenkit, amit - mondanom sem kell - a hét végére már minden diák a pokolba kívánt. A gyors reggeli, és egy óra buszozás után elkezdődött maga a síelés, hiszen végre lécre állhattunk a csodás Nassfeld sípályáin. Mindenki kénye-kedve szerint válogathatott pályák és országok között, hisz nemcsak osztrák, hanem olasz földön is síelhettünk. Szerencsénkre az utolsó nap kivételével mindig meseszép, napos időjárás fogadott minket, és még hóból is akadt rendesen.

20170122_125054-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

Vasárnap este került megrendezésre a nyitó ZTM („Zenés Táncos Mulatság”, azok számára, akik még soha nem jutottak el a Toldy sítáborába), amely, mint mindig, most is nagy sikert aratott.

A hétfő visszafogottabb hangulatban telt, a veronai buszbalesetben elhunytak tiszteletére. Gyásznap lévén, közös programok hiányában a szobákban beszélgettünk.

Kedden minden visszatért a rendes kerékvágásba, és az egész napos síelés után este a tanárok által szervezett vetélkedő koronázta meg a napot. Vegyes csapatokba osztottak minket, és különféle ügyességi feladatokkal kellett megküzdenünk.
Szerdán elvileg fél napot, úgymond pihenőnapot töltöttünk volna Gerlitzenen, délután pedig élményfürdőbe vagy várost nézni mentünk volna Villachba, azonban olyan lelkes volt a társaság hogy aznap is Nassfelden kötöttünk ki, ráadásul egész napra. Vacsora után a Retro-buli volt terítéken.

20170123_123825-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

A csütörtök ködösen telt, és már mindenki nagyon fáradt volt, de azért még boldogan síeltük végig az utolsó napot is. Búcsúzóul lenyomtunk egy TZM-et (egy fantáziadús diák alkotta e szót: „Tábort Záró Mulatság”, nem összetévesztendő a ZTM-mel!).
Pénteken reggeli után lecipeltük csomagjainkat a buszhoz, átadtuk a szobákat, búcsút vettünk a helytől, és elkezdődött a visszaszámlálás a 2018. évi sítábor kezdetéig.

Köszönjük Lőrincz tanár úrnak, Margitics tanár úrnak, Varga tanár úrnak, Vaskó tanár úrnak, és természetesen Takács tanár úrnak, hogy idén is elvittek minket, megszervezték ezt a felejthetetlen hetet, vigyáztak ránk, és hogy egy teljes héten át elviseltek ekkora mennyiségű kamaszt.
Alig várjuk már a következő toldys sítábort!

Befejezésként csak annyit, hogy: SÍÍÍÍÍÍÍ, HÓÓÓÓÓÓ, SÍÍÍÍÍÍÍ, HÓÓÓÓÓ!

20170123_145029-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

Benyó Berta, Mogyorósi Virág, Nemes Lili (2. a)

Sítábor 2017

Az a hét a Toldysok életében, amit - valószínűleg - a legjobban várnak. Több, mint 100 toldys diákkal, tanárokkal  együtt vidáman mentünk el Nassfeldre, és egy csodálatos hetet töltöttünk ott. A félévzárás után különösen jól jött ez a kikapcsolódás.

20170124_105422-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

Kiváló alkalom arra, hogy megismerd az iskolatársaidat, akik mellett nap mint nap elsétálsz a folyosón, és talán még soha nem is beszéltél velük. Itt mindenki egy nagy társaság tagjává válik, síel, meg persze szórakozik egy nagyot.

Már az első nap várt minket egy meglepetés. Mint mindig, most is az Üvegtigrist néztük a buszon, amikor a tanári kar egy meglepetéssel készült. Fonyódnál lekanyarodtunk az autópályáról, és lementünk a tópartra. Fantasztikus idő volt egy kis „strandolásra”, öröm volt látni, ahogy több mint 100 diák lelkesen esett hasra a jégen. Talán többen estek itt, mint a sípályán. Itt elkészült az első olyan csapatkép, amikor a teljes társaság a Balatonon pózolt a sípálya helyett.

A szállásunk Villachban volt, ezért minden nap 1 órát kellet utazni oda és vissza, de ez az idő alkalmas volt még egy kis pihenésre.

20170124_122913-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

Nassfeld egy nagyon jó, nagy sípályarendszer van, idén sem csalódtunk benne. Szép, tiszta idő, általában jó minőségű pályák vártak minket. Csoportokban síeltünk, a nagyobbak már egyedül, a kisebbek még tanári vezetéssel.

Este a következő programokat szervezték a tanárok: "ki-mit-tud", ahol mi, azaz az ötödikes fiúk életünk produkcióját adtuk elő, de más fellépők is szórakoztattak minket. Volt vetélkedő is az egyik este, ahol kevert csapatok versengtek egymással. A közös programok után jöhettek a Zenés-Táncos-Mulatságok. DJ Ango megvillantotta tehetségét, zenéjére sokak látogatták a táncparkettet. A buszvezetőnk, (művészneve "Johnny" volt), aki szerencsére épségben fuvarozott minket végig, lelkesen jött el az esti ZTM-ekre. Összességében egy jó hangulatú sítábort zárhattunk, és reméljük, jövőre még többen megyünk! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk!

Végül, de nem utolsósorban köszönjük a felejthetetlen élményt a szervező tanároknak!

20170124_142010-2017-03-09-20-17.jpg

galéria megtekintése

Futó Marcell, Poros Márton (5. b)

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék