OSZF '22 - Óz, a nagy varázslóÜveges Reginának Óz nélkül is volt esze, szíve és bátorsága kritikát írni a 9. a előadásáról.

Emlékszem, várakozással telve ültem be életem első toldys színdarabjára. Izgatottan sugdolóztunk elöl a padon a barátaimmal, amikor hirtelen néma csend borult a teremre. Szász tanár úr becsukta az ajtót, a fények pedig elkezdtek elhalványulni. A még behúzott függöny elé kisétált egy lány, és köszöntötte a jelenlévőket. Majd szétnyílt a függöny, és kezdetét vette a darab, ami beszippantotta a nézőt.

Először is hatalmas gratulációval illetném a 9. a osztályt. Fiatal korukhoz képest fantasztikus előadást vittek színre, amin látszott a kidolgozottság és a sok próba. Különösen tetszett a módszer, ahogy egyik jelenetből a másikba átvezették helyszíneket. Ezen kívül a hangeffekteket is zseniálisan kitalálták (és meg is oldották).

Viszont most muszáj megállnom, és néhány szót a díszletre pazarolnom. Nagyon kidolgozott elemeket láthattunk a színpadon, amiket még egy rendes színház is megirigyelhetett volna. Kedves Óvári Noémi és Kozma Nándor! Minden elismerésem a tietek, gratulálok!

Ezen kívül lenyűgöző, hogy milyen színészi tehetségek járna a 9. a-ba! Olyan átéléssel és élvezettel játszottak, hogy néha tényleg elhittem, a színpadon valóban Dorka, a kansas-i kislány, a kutyája és Óz birodalmának lakói állnak. Személyes kedvencem Totó (Molnos Anna) volt, de rajta kívül még a Nyugati boszorkány (Hidvéghi Júlia) és a Madárijesztő (Kötcsei Júlia) is fantasztikusan alakította szerepét.

2-2022-12-13-07-14.JPG

Makra Tamás felvételegaléria megtekintése

Végezetül még annyit, hogy ez egy rendkívül nehéz darab, mivel Óz történetét szinte mindenki ismeri. Éppen ezért volt nagyon magasan a léc a két rendezőnek, Formanek-Temesszentandrási Emmának és Deli Emesének, de méltán állíthatom, hogy megugrották. De még hogy! Köszönöm Nektek ezt a feledhetetlen élményt, amit az előadásotok nyújtott.

kapcsolódó archív cikkek

címkék