Duatlon Diákolimpia - országos döntőFantasztikus eredmények a duatlon országos diákolimpián, 2012. október 13-án, egy borongós szombaton.

Az utunk Szekszárdra vitt, ahol találkoztunk a többi diákkal. Körülnéztünk, és annyi versenyző volt ott, mint égen a csillag. Később kiderült, körülbelül 1300-1400 versenyző volt ott, 200-300 testnevelőtanár, illetve a diákokhoz tartozó többezer szülő. Ijesztő. Körülnézünk, mindenfelé rohangáló kisebb gyerekek, álmosan sétálgató nagyobbak, és sok-sok bicikli. „Hova tesszük ezeket?”, kérdezhette bátran bárki. De a szekszárdiak megoldották, a labdarúgók kölcsönadták nekünk a stadionjukat, amit teljesen megtöltöttek a kerékpárok!

11 óra táján, az ünnepélyes megnyitó után elkezdődtek az első futamok. Először a 2006-ban és azután születettek mérkőztek meg egymással, majd a 2002-2006 közt születettek, majd innentől két éves bontásban a többiek. A 3. futamban Bebők Pálért (1.a) izgulhattunk, aki végül a 124 versenyzőből a kiváló 26. helyen ért célba. Ezután a IV. korcsoportos fiúk következtek, ahol 5 toldys indult (Bálint Bence, Józsa Tamás [1.a], Rozgonyi Zalán, Sulyok Attila [2.b] és Szilágyi Zoltán [2.a]). Attila egyéniben a 90 versenyzőből 34. lett, a másik négy fiú 11. csapatban. Következhettek a lányok, ahová a Toldy a legtöbb versenyzőt tudta kijuttatni, szám szerint hetet: Bálega Szonja, Békési Emese, Füzi Timi, Jassó Nóra, Petrov Dorka, Salamon Dóri, Szondy Kata. Közülük Dorka a 88 versenyző közt a kiváló 7. helyen, Dóri és Timi 52. és 58. helyen, a másik 4 lány csapatban a 12. helyen fejezte be a versenyt (a lányok az 1.a és b osztály tanulói).

Végül következett az V. és a VI. korcsoport versenye, ahol a fiúknál 1-1 csapatunk állhatott rajthoz. Köztük én is. Adódtak azonban problémák a nevezésnél, sok minden nem stimmelt, én is először csináltam, aminek az eredménye az lett, hogy lekéstem a rajtomat majdnem egy perccel. De sikerült utolérni a mezőnyöm, és a versenyt az 5. helyen fejeztem be. A többiek is szépen teljesítettek, és így Dávid Áron, Pónya Máté (4.a), Palágyi Gergely és Székely Kolos (3.a) csapatban 1. lett, illetve Buzás Barnabás (5.b), Miháczi Ádám (5.a) – sérült bokával és jómagam (6.a) is elsők lettünk, szintén csapatban (a csapatunk 4., azonban a versenyen el nem indult, de érmet szintén szerző tagja: Mayoria Quinteros Manuel Alejandro).

Összességében tehát elmondhatom: megérte elindulni! Jól szerepeltünk! 23 versenyző által két csapatelsőség, egy egyéni 5. és 7. hely, amit hazahoztunk a Toldynak. Remélem, jövőre is elindulnak majd, akik még nem ballagnak el, mert garantált eredmények várhatók. Budapesti szinten mindenképpen, ott ugyanis a 26 Toldysból 22 ért el dobogós eredményt, és egy 4. helyet is bezsebeltünk, és nem utolsó sorban 23 továbbjutást az Országos Döntőre.

article_image_3766.jpg

galéria megtekintése

Köszönjük az indulás lehetőségét Porogi András igazgató úrnak és a testnevelő tanároknak: Perényi Csilla és Széky Anna tanárnőknek, valamint Takács Zoltán és Vaskó Balázs tanár uraknak, és természetesen a szülőknek, akik lehozták a lányaikat, fiaikat Szekszárdra!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék