2. helyezett a toldys lány kosárlabdacsapat


Írta:

Széky Anna

A VI. korcsoportos lány diákolimpia elődöntőjében a fantasztikus második helyet értük el!

Megszerezve a 2. helyet a budapesti nyílt bajnokságban, továbbjutottunk a VI. korcsoportos lány diákolimpia elődöntőjébe, melyet Pécsen rendeztek meg január 13-án.

Először a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium ellen játszottunk. A rendes játékidő lejártakor 41-41 volt az eredmény, így 5 perc hosszabbításra került sor. A végén a lányok nagyon koncentráltan és az utasításaimat pontosan követve játszottak, így sikerült 54-51-re megnyernünk a mérkőzést.

Egy rövid pihenőt követően a pécsi Babits Mihály Gimnázium ellen léptünk pályára. Az első negyedben még tartottuk magunkat, utána viszont szinte minden erőnk elfogyott, és 65-37-re kikaptunk a hazai csapattól. (Ők az országos döntőről egy héttel, később bronzéremmel tértek haza!)

Ezzel a 2. helyen végeztünk, de semmi okunk a szégyenkezésre, mert az utolsó pillanatig küzdöttünk, és mindent megtettünk, ami tőlünk telt.

Szeretném megköszönni a játékosoknak a remek munkát; külön szeretném kiemelni Réthy Dorottyát és Tóth Szonját, akik 6 éven keresztül a kosárlabdacsapat tagjai voltak, és nem kevés időt és energiát áldoztak az iskolai csapatra.

Köszönöm, lányok!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék