Amerika-vetélkedőIzgalmas versenynek bizonyult az először rendezett Amerika-vetélkedő.

A 2014-es diáknapokon, szerdán (03.19.) rögtön a tanítás után, délben elkezdődött az Amerika vetélkedő a díszteremben, és tartott háromnegyed 2-ig. Ez egy kvízjáték volt, amin 7 csapat indult, vegyesen fiúk, lányok és osztályok, évfolyamok.

A kérdések, amiket az iskola angoltanárai készítettek és tettek fel, Amerikával kapcsolatosak voltak, például az amerikai zászlóról vagy az amerikai elnökökről. Voltak köztük viszonylag egyszerűek, amikre mindenki, és igen nehezek is, amikre alig néhányan tudták a választ.

A versenyen 8 fő témakör volt, és mindegyik témakörben 1-1 kérdést tettek fel 1-1 csapatnak. Minden egyes jó válaszért öt pontot lehetett kapni, és el lehetett venni más kérdését, ha amazok nem tudtak válaszolni, s ezért pluszpont járt. A csapatok sokat küzdöttek, de mindenki jól érezte magát, remek volt a hangulat.

A játék végén 1-1 pizzával jutalmazták volna az első három csapatot, de létrejött egy döntetlen a harmadik helyen, így 4 csapat osztozkodott a pizzákon, de mindenki nagyon jól teljesített. Nekem nagyon tetszett a verseny, jövőre én is elindulok.

kapcsolódó archív cikkek

címkék