Elsős szavalóversenyCser Sarolta és Noszvai Anna (4.b) számolnak be a 7. évfolyam számára rendezett, hagyományos szavalóversenyről.

A korábbi évek hagyománya szerint természetesen idén sem maradhatott el az első osztályosok számára rendezett vers- és prózamondó verseny.

Háromnegyed háromra a drámaterem szép lassan megtelt, majd Komárik tanárnő lelkesen köszöntötte az ott megjelenő gólyákat, és az esetleges érdeklődőket. Számhúzással eldőlt a sorrend, amit sűrű pusmogás, és egyre izgatottabb arcok reakciója követett.

A résztvevők sorra előadták választott versüket; szövegtévesztésre csak néhány példa akadt, de az minden valószínűséggel az izgalomnak volt betudható. Jó volt látni azt is, ahogy mindenki drukkolt társainak, és a már-már szövődő barátságokat akár osztályon kívül is.

Miután mindenki elmondta szövegét, a zsűri kért pár percet gondolataik összegzésére, ez alatt az idő alatt kint várakoztunk. Néhányan csendben ültek, néhányan saját, vagy a másik produkciójáról cseréltek eszmét. Amint megnyílt az ajtó, visszasiettek a látogatók és a szavalók, a terem ismét megtelt.

Idén a bronzérmet Partos András hozhatta el, a második helyet pedig Berta Zsófia kapta. A dobogó legfelső fokára két lány került, Szkurka Dorka és Feledy Anna.

Gratulálunk minden versenyzőnek, és reméljük, továbbra is hasonló lelkesedéssel vesztek részt a toldys programokon, versenyeken!

kapcsolódó archív cikkek

címkék