Majális - ahogy az elsősök láttákOkrutay András (1. b) élménybeszámolója május 21-ről.

Iskolánkban tradíció a minden évben megrendezésre kerülő majális. A TDN és más programok mellett ezt is minden évben örömmel várja az egész iskola. Mint más helyeken, a Toldyban is a jókedv és a sport köré épült az idei program. Hála istennek nagyon jó időnk volt, így semmi sem állhatott a jókedv útjába.

A rendezvény gerincét a sportok alkották, azonban más programokat is megrendeztek az egyes osztályok a nap folyamán. Ilyen volt például a limonádéosztás, az arcfestés és más hasonlók.

8-kor lett volna a találkozó, ami majdnem sikerült az iskola nagy részének, így alig néhány percnyi késéssel indultak el a programok. 3 sport közül lehetett válogatni az idén, foci, röpi és freestyle kosár. Az osztályok két kategóriában (1-2., illetve 3-5. évfolyamok) küzdöttek egymás ellen.

A fociban 5-5 fős csapatok vettek részt. Itt főleg fiúk játszottak, de az egyik 2. osztály szerencsére egy lánnyal is tudott nevezni, amit nagyon köszönünk, jó volt ellene játszani. Szuper meccsek voltak, szerintem egyaránt élvezte az is, aki csak nézte, és az is, aki játszott. Volt még röplabda is, ahol az az egy szabály volt, hogy három lánynak játszania kell, ami nem tudom, hogy valahol is megvalósult volna. Ezek a meccsek is szerfelett izgalmasak voltak, és kifejezetten jól játszott minden csapat.

Azonban az én személyes kedvencem a kosárlabda volt, amit a Kodály Iskola pályáján rendeztek meg. Ez azonban nem a megszokott 5-5-ös verzió volt, hanem a talán kevésbé ismert 3-3, amelyben egy palánkra játszanak. Itt már kicsit meleg volt, azonban ez nem hatott a játékosok képességeire, csak úgy ontották a kosarakat, öröm volt nézni. Fiúk és lányok külön játszottak, bár együtt is lehettek volna a nemek, mert tényleg túlzás nélkül nagyon jó volt mindenki.

Miután nagyjából befejeződtek a meccsek, neki lehetett látni a leveshez. Igazgató úr ugyanis ebben az évben is fantasztikus gulyással kedveskedett az iskolának, amit ezúton is nagyon köszönünk. Az biztos, hogy senki sem maradt éhen: mindenki evett kedvére, és jól érezte magát. Ezután a társaság kezdett elszállingózni, de sokan maradtak még a tornacsarnokban játszani, vagy az utolsó meccseket felsőbb évfolyamokból megnézni.

Azt hiszem, írásomból leszűrhető, hogy bennem nagyon pozitív nyomot hagyott a majális, amit az sem árnyékol be, hogy szombaton volt. Remélem minden évben ilyen sikeres lesz, és ezzel is színesítjük a mindennapokat itt, a Toldyban.

imgp0173-2016-05-30-16-56.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

imgp0191-2016-05-30-16-56.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

imgp0194-2016-05-30-16-56.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

imgp0342-2016-05-30-16-56.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék