A majális harmadikos szemmelPintér Zsófia és Várady-Szabó Kata (3. a) írása a majálisról.

A Toldyban a majális egyike azon programoknak, amelyeket minden évben megrendeznek.

Május 21-én, szombaton reggel a toldys diákok nagy része már talpon volt, és az iskolába igyekezett, köztük mi is Katával. Nyolcra értünk be, ahol találkoztunk az osztálytársainkkal. Idén is az osztályfőnökünkkel közösen találtuk ki, hogy ebben az évben házi készítésű palacsintát fogunk árulni.

Mialatt a diákok és tanárok az udvaron gyülekeztek, felállítottuk az osztálytársaimmal a palacsinta ”standot”.  Ezután Takács tanár úr ismertette a napi programot, a kosárlabda, foci- és röplabdamérkőzések sorrendjét, hogy kik felügyelik majd a mérkőzéseket, és persze azt is, hogy merre találjuk a házi készítésű szörpöket, zöldséges mártogatókat és palacsintákat.

imgp0174-2016-05-27-03-36.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

A majálison idén először pingpongozásra is volt lehetőség, valamint többen is segítettek az igazgató úrnak a bográcsban főzött gulyásleves elkészítésében, ráadásként pedig a technikusoktól mindenki kérhette, hogy a kedvenc száma szóljon a hangszórókból.

A legtöbbet a röplabdameccsekből láttunk, Kata részt is vett a játékban, én a szurkoló tábort erősítettem. Az alsóbb évfolyamok (első-másodikosok) és a felsősök (három-négy-ötödikesek) külön mérkőztek meg. Általában a harmadikos évfolyamnak van a legkisebb esélye a nagyobbak ellen, de egész jól szerepelt a csapatunk. A fociban, és kosárban is szép eredmények születtek, hosszas küzdelem után idén az 5. b lett a bajnok.

A palacsintaárusítás is remekül sikerült, mind a nyolcvan darab elfogyott, bár a felét minden bizonnyal a 3. a, vagyis az osztályunk ette meg. Az ebéd előtt még megnéztük közösen a foci döntő meccsét, és végül fél egyre elkészült a gulyás. A fiúk segítettek asztalokat és székeket hozni a kertbe. A leves nagyon finom volt, mint eddig minden évben, az egész nap családias hangulatban telt, és még az időjárással is szerencsénk volt, egyszóval a majális egy kihagyhatatlan nap a toldys életből.

imgp0178-2016-05-27-03-36.JPG

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék