BIMUN 2019: Kenderesi Manna eredményeiKenderesi Manna (6. b) kiválóan szerepelt és szép eredményeket ért el a Budapest International Model United Nations (BIMUN) nemzetközi diákfórumon.

A budapesti Eötvös József Gimnázium idén kilencedik alkalommal rendezte meg a több napig tartó megmérettetést, amely az ENSZ élethű szimulációja.

Gratulálunk a kimagasló teljesítményéhez!

Manna beszámolója élményeiről és tapasztalatairól:

„Részt vettem az Eötvös József Gimnázium (EJG) által szervezett BIMUN (Budapest International Model United Nations) konferencián, ahol Oroszországot képviseltem a Biztonsági Tanácsban. A témák, amiket meg kellett vitatnunk: Ukrajna szuverenitása és területi integritása, valamint a venezuelai krízis. Mindkettő meglehetősen releváns az általam »képviselt« ország számára.

kenderesi_manna_binum_2019-2019-04-23-12-29.png

galéria megtekintése

A Biztonsági Tanácsban részt venni – különösen vétójoggal rendelkező ország delegáltjaként – igen megterhelő feladatnak számít, így büszke vagyok, hogy két díjjal hagyhattam el a konferenciát.

Az egyik a bizottságomon belül kiadott »Outstanding Delegate of the Security Council«, azaz a Biztonsági Tanács Kiemelkedő Delegáltja Díj, amely rangsorolva a bizottságomban a második legjobb helyet jelentette. A másik a »Best Delegate of the Assembly of Councils«, azaz a Bizottságok Gyűlésének Legjobb Delegáltja, mely a venezuelai krízist tárgyaló összes bizottság (5x20 fő) delegáltjai közül a legjobban teljesítőnek jár.

Nagyon örültem, hogy megmérethettem magam egy ilyen széles nemzetközi mezőnyben. Úgy érzem, hogy minden egyes ilyen konferencia rengeteg élménnyel és tanulsággal gazdagít engem.”

Tudósítások a sajtóban:

A globális problémákra keresnek megoldást a középiskolások az idei BIMUN konferencián

F. Szabó Kata: Rajtuk nem múlt a jövő: az ENSZ működését modellezte 300 diák

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék