Majális 2017Idén május 20-án, szombaton tartottuk hagyományos majálisunkat.

Az eseményen a már megszokott módon különböző sportversenyeken és sok egyéb programon is részt vehettek a toldysok. A többség már reggel 8 órakor, kellemes májusi napsütésben érkezett nagy lelkesen az iskolába, és kezdte meg a hangolódást a napra. Persze voltak, akik még ennél is korábban érkeztek, a regisztrációt végző másodikosok már 7-től az iskolában voltak, és természetesen a tesitanárok is hajnal óta a helyszínen munkálkodtak, hogy a kezdésre minden készen álljon. Fél kilenckor mindenki összegyűlt a focipályán, ahol Takács tanár úr ismertette a menetrendet és a szabályokat, majd kezdetüket vették a sportversenyek. 

A focipályán a kicsik kezdték a játékot, utánuk következtek a nagyok. A játékot a kisebbeknél Margitics tanár úr, a nagyoknál Takács tanár úr vezette. Mindkét korcsoport egy-egy vendégcsapattal egészült ki, ugyanis Hobotné tanárnő szervezésében Bagról látogattak meg minket az ottani focicsapat tagjai. Sok izgalmas meccset izgulhattunk végig. Végül az alsóbb évfolyamosoknál a 2. b, a nagyoknál a 4. b örülhetett legjobban.  

Eközben a Kodály sportpályán párhuzamosan zajlottak mindkét korcsoport streetball meccsei, ahol a zenei aláfestésről és a szabályok betartásáról Lőrincz tanár úr gondoskodott. A kicsik versenyében szintén a 2. b győzedelmeskedett, a nagyok korcsoportjában a lányoknál a 3. a, fiúknál az 5. a osztály szerezte meg az első helyet. Mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy ugyan volt külön fiú és lány kategória, de a fiúknál több helyen is lányokkal kellett kiegészíteni a csapatokat. A 3. a-soknál ez olyan jól sikerült, hogy végül a lány csapatuk játszott a fiúk bajnokságában is, ahol sikerült megszerezniük a 3. helyet. 

A tornacsarnokban parázs hangulatú röplabdamérkőzéseket szurkolhattunk végig. A sípot Ravasz-Gergely tanárnő és Perényi tanárnő fújta. Végül a 2. b és a 3. a-nak sikerült megszereznie az első helyet. 

dsc_0021-2017-06-04-04-49.JPG

Mátrai Magdolna felvételegaléria megtekintése

A most már hagyományosnak tekinthető pingpongversenyt közösen szervezte a 4. a és az 5. a osztály a kistornateremben. Két asztalnál zajlottak a mérkőzések, melyek során a lányoknál Phan Viola (2. b), a fiúknál Kerestély Márk (5. a) győzedelmeskedett. 

Idén minden eddiginél több közösségi program színesítette a napot, mindenki találhatott kedvére valót. Festhettünk aszfaltot vagy arcot. Utóbbi végeredményét a 2. b-sek által készített majálisi molinó előtt örökíthettünk meg az utókor számára. Megkóstolhattuk az 5. a-sok és a 4. b-sek híresen finom sütijeit, a 4. a-soknak köszönhetően megismerkedhettünk jobbnál jobb vegán ételekkel. Frissességünkről a 2. b limonádéi gondoskodtak. A díszteremben Geszti Vera és Varga Liza (5. b) vezették be a hip hop tánc vogue stílusába az érdeklődőket, a fiúknak pedig ott volt a FIFA 17 bajnokság a 04-es teremben. Az 1. a-sok szervezésében kipróbálhattuk magunkat pétanque-ban. Ha mindez nem lett volna elég, Nyírő Fanni (5. b) kezdeményezésére, Lauf tanárnő vezetésével a focipálya melletti területen kertészkedhettünk és alakíthattunk ki egy hangulatos, virágos, padokkal körbevett területet, ami egy hosszabb távú projekt első lépése. 

Idén sem ment haza senki üres gyomorral. Erről – a sütik mellett – a 4. a-sok által gyártott óriási mennyiségű palacsinta segítségével gondoskodhattunk, a majális végére pedig a 2. a-sok segítségével elkészült Porogi igazgató úr isteni finom gulyáslevese, amellyel minden diák, tanár és vendég jóllakhatott. 

dsc_0780-2017-06-04-04-49.JPG

Mátrai Magdolna felvételegaléria megtekintése

Persze ne felejtkezzünk meg róla, hogy a majális egyben pontverseny is, melynek győztese a jövő tanévben plusz egy szabadnappal gazdagodik. A kicsiknél minden sportversenyt megnyerve, rengeteg közösségi programot szervezve, toronymagasan győzedelmeskedett a 2. b osztály. A nagyoknál már jóval szorosabb verseny alakult ki, végül az 5. a-nak sikerült megszereznie az első helyet. Ezúton is gratulálunk nekik. Reméljük, mindenki jól érezte magát, és szívesen töltötte ezt a szép szombati napot az iskolában.

Letölthető fájlok

Letölthető fájlok

kapcsolódó archív cikkek

címkék