Edzői szemmelMár a 8-as döntőbe jutás ténye is rendkívüli öröm volt az iskola sportéletében, hiszen toldys pályafutásom alatt (26 év) ez mindössze egyszer, 2005-ben sikerült a hasonló korosztályos, de fiú csapattal.

Akkor ott, Sopronban szoros mérkőzéseken ugyan, de a nyolcadik helyezést értük el. Ennek ellenére is boldogan jöttünk haza.

Akkor mit mondhatnánk most? A budapesti selejtezőben a Baár-Madas és a Lónyay gimnázium legyőzése után a nálunk megrendezett elődöntő borzolta a kedélyeket. De helyén volt a lányok szíve és keze, nem utolsó sorban a népes és igen lelkes szurkolótábornak is köszönhetően. Így kivívtuk az országos nyolcas döntőben való részvételt.

És akkor a nagy esemény 2010. április 22-25. Debrecen. A cívisvárosban elért végső eredmény a Toldy Gimnázium sporttörténetének – tudomásom szerint – eddigi legjobb helyezése csapatsportágban. Az elért IV. helyezés igen nagy örömmel és büszkeséggel tölti el a lányokat, engem, és remélhetőleg minden toldyst közel és távol. Külön nagy öröm, hogy csapatunk kapitányát az öt legjobb (All Stars) kosárlabdázó közé választották az edzők szavazata alapján.

Gratulálunk Schramkó Sába!

Köszönetet szeretnék mondani kolléganőmnek, Perényi Csillának, és Gergő fiamnak, akik igen sokat segítettek tanácsaikkal, biztatásukkal és hitükkel egyaránt.

Végül, de nem utolsó sorban hála és köszönet a kedves szülőknek, akik megtisztelték személyes jelenlétükkel is az eseményt. Biztatásukra, együttérzésükre, megértésükre támaszkodhatott játékos, edző egyaránt.

Így képviseltük az iskolát, és közben eggyé forrt a négy nap alatt diák – tanár – szülő,

a TOLDYsok.

Földi Flóra(10) 2.a

Gundel-Takács Anna (4) 2.b

Lovas Júlia (11) 3.a

Marosi Gabriella (5) 4.a

Miháczi Diána (15) 4.a

Réthy Dorottya (13) 3.a

Schramkó Sába (12) 4.b

Tóth Szonja (9) 3.a

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék