Szabó Benji NOISE című filmje újabb díjakat nyert



Benji (1. b) filmje korábbi díjazása óta további sikereket könyvelhetett el.

First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál

A fesztiválon a NOISE a megkapta a 2020 Legjobb Nemzetközi Film Díjat. (The 2020 Best International Film Prize.)

A First Cut! Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztivál éves rendezvény, amelynek célja a fiatal filmkészítők filmjeinek bemutatása. A versenyre 12 és 24 év közötti alkotók nevezhették rövidfilmjeiket. Idén tizedik alkalommal rendezték meg a fesztivált, amelyre ez évben rekordszámú pályázat érkezett.

A díjátadó Írországban a Cork melletti Youghalban a Mall Art Centerben lett volna. A koronavírus-járvány miatt a személyes díjátadó helyett, online platformon jelentették be a díjazottakat.

best-international-film-award-first-cut-youth-film-festival-2020-1-2020-06-10-15-08.jpg

galéria megtekintése

Benji a fesztiválon kiosztott mindössze tíz díj közül szerezte meg az egyiket, a 2020 Legjobb Nemzetközi Film Díját, ő volt a legfiatalabb díjazott. Alkotása z alábbi méltatásban részesült:

"A creative documentary from Hungary that uses an array of experimental techniques to convey its hard hitting message with impressive imagination and technical skill. The youngest of the 2020 award winners, Zoltan Bendeguz Szabo is an upcoming talent to watch."

Boulder Nemzetközi Film Fesztivál

realtoreel_baber-2020-06-10-15-08.JPG

galéria megtekintése

Szintén március végén Amerikából, Coloradoból is kapott egy díjat: a Boulder Nemzetközi Film Fesztiválon (BIFF 2020) megkapta a 2020 Legjobb Nagyreményű Fiatal Filmkészítő Díjat (Best Up and Coming Filmmaker 2020).

REAL TO REEL Nemzetközi fiatal filmesek fesztiválja

Los Angelesben a REAL TO REEL Nemzetközi fiatal filmesek fesztiválján is díjazott lett Benji, bekerült a legjobb nyolc döntős közé! A világ minden tájáról Kínából, Franciaországból, Bangladesből, USA-ból, Törökországból, Izraelből érkeztek nevezések a fesztiválra.

trofea_szzb-masolata-2020-06-10-15-08.jpg

galéria megtekintése

BIG Diákfilmfesztivál

Június elején a BIG Diákfilmfesztiválon Benji bekerült a versenyfilmesek közé U19-es kategóriában. Így a legjobb 14 között szerepel, eredményhirdetés június 13-án lesz.

Interjú Benjivel a filmről

Márciusban Benji az m2 Én vagyok itt című műsorában beszélt a filmjéről, a díjakról (akkor még csak három díjról) és a terveiről.

Szeretettel gratulálunk!

 

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék