Lehoczky Tamara sikerei a Model United Nations konferenciáin


Írta:


Tamarát (10. b) a MUN több rendezvényén is díjazták.

Az eredményekről maga Tamara számol be röviden az alábbiakban.

"Több mint egy éve veszek részt Model United Nations konferenciákon, amelyeknek a célja az ENSZ működésének modellezése. A konferencia során diákok különböző országokat képviselnek egy adott témában az ENSZ egyes bizottságaiban.

Március elején részt vettem egy online konferencián, ahol a partneremmel, az uruguay-i Matilde Lorieto-val (akivel barátok lettünk) Sri Lankát reprezentáltuk az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetben, és végül Best Delegation díjban, illetve a többi delegált által megszavazott népszerűségi Delegation díjban részesültünk.

A virtuális konferencia után március végén New Yorkba utaztam, hogy részt vegyek az offline konferencián, amit eredetileg az ENSZ székházában rendeztek volna meg. Sajnos az orosz-ukrán háború miatt végül mégsem mehettünk be, ami miatt nagyon csalódott voltam. Ám így is csodálatos élmény volt, rengeteg barátot szereztem, nagyon sok új kapcsolatom lett szerte a világban.

Mindenek tetejébe jól szerepeltem a rendkívül magas szintű konferencián, amelyen összesen több mint 3000 delegált vett részt. Ebből több mint 200-an az én bizottságomban voltak, összesen 115 különböző országot reprezentálva (főként párban). Végül Best Delegation díjat nyertünk, ami miatt elképesztően boldog vagyok! A záró ceremónia díszvendége az Egyesült Államok 42. elnöke, Bill Clinton volt, akinek így volt szerencsém meghallgatni a beszédét."

A sikerekhez szeretettel gratulálunk!

Tamara további, a MUN-nal kapcsolatos élményeiről, eredményeiről ld. a Milestone Institut honlapján vele készült interjút.

lt-2022-05-11-06-44.jpg

Lehoczky Tamaranagyítás megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék