Lehoczky Tamara kalapácsot kapott Oxfordban


Írta:


Az Oxford Global MUN konferencián elnyert első díj mellé járó jutalomként.

Tami (11. b) az alábbiakban számol be az eseményről:

"Novemberben részt vettem az Oxfordi Egyetem által rendezett Oxford Global MUN konferencián, ahol az ENSZ működését modellezve diákoknak kell az ENSZ egyes szakosított szerveiben és bizottságaiban egy számukra kijelölt országot egy adott témában hűen képviselni.

Maga a konferencia Oxford egyetemi városrészében az egyetemi vizsgaközpontban került megrendezésre, ami nagyon ünnepélyessé tette az eseményt, amelynek során az oxfordi egyetemisták voltak segítségünkre, elvittek minket várost nézni, illetve sokat beszélgettünk az Oxfordi Egyetemre való bejutás követelményeiről is.

Én Kína képviselője voltam a Közgyűlés több mint száz főből álló DISEC bizottságában (ahol a tömegpusztító fegyverek leszereléséről és ellenőrzéséről vitáztunk). Kína delegáltjaként a kínai aktuálpolitikai helyzetet, külpolitikát, gazdasági és biztonsági érdekeket igyekeztem érvényesíteni, másokat meggyőzni.

ox2-2022-11-21-19-59.jpg

galéria megtekintése

A konferenciát természetesen hosszas felkészülés előzte meg, a témáról, Kína kül-és belpolitikájáról, gazdasági, társadalmi berendezkedéséről egyaránt rengeteget olvastam, még a kínai alkotmányt is.

Többnapos vita és lobbizás után legjobb delegált díjban részesültem."

A sikerhez szeretettel gratulálunk!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék