Temesvári-Nagy Levente sikere


Írta:


Levente (érettségizett 2022-ben) egyénileg és a Hungarian Green Team tagjaként is ezüstérmet szerzett az idén nyáron Budapesten megrendezett International Chemistry Tournamenten.

Még tavaly decemberben került kiválasztásra az a 12 diák, aki a két magyar csapat tagjaként képviselte hazánkat az augusztusi megmérettetésen. A versenyen nyílt végű feladatok voltak, melyeket a verseny előtt több hónappal nyilvánosságra hoztak. Ezekre kellett a felkészülési idő alatt a csapatoknak megoldást találni, majd ezeket a versenyen prezentálni. Egy másik csapat opponensként igyekezett kiemelni a megoldás hiányosságait, hibáit, és kérdések mentén vitázott az előadóval. Ezután egy harmadik csapat összegezte, értékelte mindkét felet és a vitát. Végül a zsűri pontozta mindhárom versenyzőt. Idén az elődöntő 4 fordulója után a döntőben a két magyar csapat a második és harmadik helyen végzett (szorosan az első helyezett mögött), így mind a ketten ezüstérmet hozhattak el.

A verseny különlegessége abban rejlik, hogy nemcsak kémiatudásra van szüksége a versenyzőknek, hanem a tudományos vitákhoz angol szaknyelvi ismeretekre és előadói, kommunikációs képességekre is.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék