Székely-Magyar KosárlabdatornaImmár 3. éve rendezik meg a MEB-33 Székely - Magyar Leány Kosárlabda Tornát. Az idén négy erdélyi és négy magyarországi csapat indult.

A Földi Flóra, Gundel-Takács Anna, Weber Fruzsina összeállítású „Toldy Nagyok” nyakába a díjkiosztón aranyérmet akasztottak, míg Ajtony Anna, Hegyi Hanna és én („Toldy Kicsik”) pedig a 6. helyen végeztünk. Reméljük, hogy néhány év múlva mi is győztesként öregbíthetjük majd a Toldy hírnevét, még akkor is, ha ezen a tornán talán nem is a kupa megszerzése a legfontosabb. ( De legjobb helyen azért itt van, nálunk a Toldyban, nem ? :-)

Ez a torna nem csak a sport öröme miatt volt nagyszerű, hanem azért is, mert jó lehetőséget adott arra, hogy az Erdélyben és a Magyarországon élő magyar lányok megismerhessék egymást, barátságokat kössenek, és egymás városainak nevezetességeit megtekintsék. Mi Szekszárdon, Déván, Vajdahunyadon és Székelyudvarhelyen jártunk ebben a pár napban.

Volt egy feladat, amelyben minden csapat bemutatta iskoláját. Mivel tavaly nálunk tartották a torna egy részét, mi nem készültünk különösebb prezentációval. Inkább a csapatszellemet erősítve közösen írtunk egy rövid verset, ami így hangzott:

Budapestről jöttünk,
Mi vagyunk a Toldy,
Iskolánkat fogjuk
Nektek bemutatni.

article_image_4819.jpg

galéria megtekintése

Immár három éve,
Hogy jövünk Erdélybe
Kosarazni, nyerni
Jókat versenyezni.

Oroszlános kilincs,
Lesz az örök bilincs,
Mely iskolánkhoz köt,
Hogy ne felejtsük őt.

Majd százhatvan éve,
Jár épületébe
Sok okos tanuló,
és lelkes nebuló.

article_image_4820.jpg

galéria megtekintése

Roxfort hasonmása,
Huszártorony, bástya
Iskolánknak éke,
Hírnevünknek fénye.

A vár alatt fekszik,
A Kodállyal vetekszik,
Hisz jól mutatunk sortban ,
és jobbak vagyunk sportban.

Szeretjük a Toldyt,
Tanulni is volt mit,
Jó barátság, jó közösség
Hozzá fűz a sok reménység.

article_image_4821.jpg

galéria megtekintése

Remélem, hogy a következő 5 toldys évemben is ilyen jó hangulatú és sikeres lesz ez a rendezvény! Köszönjük a támogatóknak és a szervezőknek is!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék