Tanár-diák röplabdabajnokság a TDN-enA Toldys Diáknapok keretében március 20-án ismét megmérkőzött egymással a profi röplabdásokból és lelkes műkedvelőkből verbuválódott tanári gárda a végzős osztályok csapataival.

Egy tanár igazán büszke lehet akkor, amikor a diákjai túlszárnyalják őt: jelentem, a testnevelés munkaközösség mellkasa dagadt a büszkeségtől. Jól tanították a 12-eseket.

A látványos bemelegítés is arra utalt, hogy nem babra megy a játék. Ugyanakkor minden csapat megadta a tiszteletet a pályán és azon kívül egyaránt. Hiába, hat év kölcsönösen sokat jelent mindenki életében.

Rendhagyó módon négy csapat vett részt a megmérettetésen, hiszen ebben az évben három osztály is készül az érettségire a Toldy falai közt.  Körmérkőzések során dőlt el az oklevelek (és egy torta) sorsa, lássuk, miként alakultak a mérkőzések.

Kezdésként a tanárcsapat állt fel a 12. a ellen. Pár pont után áldozatot is szedett a sportág, de Szarvas tanárnő sérülése csak extra motivációt biztosított a tanároknak, akik így szoros meccsen behúzták – tudomásom szerint évek óta az első – győzelmüket.

A 12. b és 12. c osztály meccse a nap legszínvonalasabb találkozója volt, szoros csatában végül a c-sek kerekedtek felül, de később kiderült, egyedül a B tudta őket egyáltalán megszorongatni. Sajnos a b-sek vérszemet kaptak a vereségtől, ez pedig a tanárokon csattant: immár csak a 12. a-nak nem volt pontja.

A 12. c két egyoldalú meccsen, klasszis játékkal kerekedett felül mind a tanárokon, mind a-s évfolyamtársaikon, így az első hely már nem is volt kérdéses, mikor az utolsó mérkőzés kezdődött. Minden egyéb helyezés azonban kiadó volt még.

A 12. a és 12. b meccse pedig meghozta a drámát: szoros meccsen behúzták a győzelmet az a-sok, így körbeverés alakult ki a két osztály és a tanári gárda között. Az ütött pontok összeszámlálása után pedig kiderült, bár nyert egy meccset a tanárcsapat, így sem sikerült az utolsó helynél előrébb verekednie magát.

A 2024-es tanár-diák röplabdabajnokság eredménye tehát:

  1. helyezett: 12. c – 6 pont
  2. helyezett: 12. a – 2 pont (56 ütött)
  3. helyezett: 12. b – 2 pont (49 ütött)
  4. helyezett: tanár all-stars csapat – 2 pont (45 ütött)

Gratulálunk minden résztvevőnek, köszönjük a nézőtéren összeverődő kisebb tömegnek a buzdítást, és ígérjük, jövőre egészen biztosan megcsípjük a dobogós helyezések egyikét.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék