22 lett! Maradhat?Régi hagyomány felélesztésére került az idei TDN keretében: a végzős diákok All-Star csapata mérkőzött meg a tanárok válogatottjával.

A limitált futó teljesítmény (tanári oldalról) és létszám miatt a népszerű B33-as játékformában mérték össze a csapatok tudásukat. Ekkor 21 pontig tart a küzdelem, amelyben nincsen időlimit. A "szokványos" kétpontosok egyet érnek, a hárompontosok (hármasok) kettő pontot jelentenek. Dobás közbeni személyi hiba büntetőt jelent, egy pont dobásonként. A szokásos streetball szabályoktól csak a kosár utáni azonnali (már a hárompontosra kivitel közbeni) labdatámadhatóságban tért el.

A diákok csapatát a végzősök közül állították ki, minden osztály képviseltette magát benne. Tagjai voltak Murányi Jerne és Réczey Botond (12. a), Várady-Szabó Zoltán (12. b) és Németh Teo (12. c). A tanári csapatoi Takács Gergely, Szász András, Kőrösi Ágoston és Reichardt András alkotta, edzőjük Takács Gabriella tanárnő volt.

A mérkőzést a diákok kezdték jobban, de a tanári csapat a lassú kezdés után belekezdett a ponttermelésbe. Öldöklő küzedelem folyt a pályán, nagyszerű megoldásokat láthatott a szép számban kilátogató diákság. A két csapat fej-fej mellett haladt az időkérésig, amely után 2 pontos előnyre tett szert a tapasztaltabb erőkből álló csapat. A mérkőzés végén Takács Gergely rutinja (és hárompontosai) hozták a szükséges pluszt. Ezzel alakult ki a végeredmény: Tanár - Diák: 22 : 17. Az eredmény alapján hihetnénk, hogy a helyszínen lévő szurkolók egyoldalú mérkőzést láthattak, de csak a végső szakaszban sikerült a diákság ellenállását megtörni, és a közel egálból biztos győzelmet elérni.

Felmerül a kérdés: a 21-en túlfutottunk, de azért maradhat?

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék