Fiú csapatunk sikerei a budapesti negyeddöntőben és a döntőbenKosarasaink a budapesti diákolimpia döntőjében a harmadik helyen végeztek.

A döntőbe jutásért idegenben kellett megmérkőznünk a Berzsenyi Gimnázium kosarasaival. Sérülés, utazás és egyéb elfoglaltság (színházi próba) miatt mindössze 6 játékos küzdött a 12 fős ellenfél és a teltházas tornaterem szurkolói ellen. Minden nehézség és a testet-lelket próbára tevő feladat ellenére elmondhatom, hogy simán hoztuk a meccset.

Berzsenyi Gimnázium – Toldy Gimnázium 34-59

A játékosok:

A magabiztos győzelem a fiúk fegyelmezettségének és küzdeni tudásának köszönhető. Nagyon jó érzés volt toldysnak lenni játékosnak, edzőnek egyaránt. Ezzel a győzelemmel bejutottunk a V-VI. korcsoport kosárlabda budapesti 3 csapatos döntőjébe. Ilyen teljesítményt utoljára sok évvel ezelőtt ért el a Toldy fiú kosárlabda csapat. A döntőt november 8-án rendezték a budapesti Honvéd kosárcsarnokban. A Kolping és a Szent Margit Gimnázium csapatai voltak az ellenfelek.

donto-2017-11-21-19-07.jpg

galéria megtekintése

A lebonyolítás rendje szerint körmérkőzésen dőlt el a végeredmény.

1. mérkőzés: Kolping – Szent Margit: 86-63

2. mérkőzés: Kolping – Toldy: 89-71

3. mérkőzés: Toldy – Szent Margit: 72-73

Az eredményből látható, hogy a Kolping iskolának a Honvéd junior kosarasaiból álló csapata magabiztosan nyerte mindkét mérkőzést. A sorsolás miatt nekünk 15 perc pihenés után kellett ismét pályára lépnünk a Szent Margit csapata ellen. Közhelyes kifejezésnek tűnik, de tükrözi a valóságot, ha úgy fogalmazok, gigászi küzdelemben az utolsó másodpercekben dőlt el a második és a harmadik hely sorsa.

Tisztelet és köszönet mind a 9 játékosnak, akik bizonyították, hogy a döntőben volt a helyünk, csak egy hajszállal maradtunk le az országos elődöntőről. Bár szomorúan vettük át a bronzérmet, úgy érzem, erre a délelőttre mindenki nagyon szívesen emlékszik majd vissza sok-sok-sok év múlva is! Én biztosan így leszek ezzel, amit köszönök szépen, srácok!

(…..3 - 4…... TOLDY)

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék