Sikeresen zárta a Kosárlabda B33-as döntőjét a Toldy fiú csapata!Hosszú menetelés ért véget fiú csapatunk számára a Kecskeméten 2018. június 2-án megrendezett országos döntőn.

Visszatekintve az előző fordulókra: decemberben a budapesti döntőn II. helyen végeztünk 46 fővárosi csapatból. A régiós döntőn februárban Székesfehérváron egy újabb második hellyel vívtuk ki az országos döntőn való részvétel jogát.

A döntőben Kecskeméten 12 csapat küzdött a végső helyezésekért. Nem véletlen a „küzd” szó használata. Ennek a bajnoki rendszernek az a sajátossága, hogy megengedett a kőkemény test-test elleni küzdelem, mindez két játékvezető jóváhagyásával. Így különösen nehéz minden mérkőzés a fiúk és persze az edző számára, aki ezt a szabadstílusú harcos kosárlabdát nem támogatja.

A döntőben a fővárosi középiskolákat egyedül a Toldy Ferenc Gimnázium csapata képviselte. A csoportmérkőzéseket a győri Móra Ferenc Gimnázium csapata ellen kezdtük. Szoros mérkőzésen 3 másodperccel a vége előtt Úr Matyi két büntetőt is értékesítve 15-14-es győzelemre vezette a csapatot, amivel a továbbjutást is bebiztosítottuk. Második csoportmérkőzésünket szintén nagyon kiélezett mérkőzésen, de elveszítettük a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium ellen 15-13-ra (nem mellékesen a végül az országos döntőt megnyerő csapatról van szó).

A vereség után a legjobb négy közé jutásért léptünk újra pályára, az ellenfél a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata volt. A srácok emberfeletti erőket mozgattak meg, de sajnos 15-13-ra így is alulmaradtunk ezen a mérkőzésen, így a végső sorrendben a Toldy Ferenc Gimnázium fiú kosárlabda B33-as csapata az 5-8-ik helyen végzett.

20180602_170652-2018-06-06-17-35.jpg

Pendert Gábor felvételegaléria megtekintése

Minden testnevelő tanárnak azt kívánom, hogy sok hasonló élményben legyen része, és ilyen kiváló tanítványok képviseljék iskolájukat!

Nagyon köszönöm Pendert Balázsnak, Bálint Bencének, Úr Mátyásnak és Buru Domonkosnak ezt a teljesítményt, és minden, mérkőzések előtti, mérkőzések alatti és mérkőzések utáni velük töltött percet.

Büszke vagyok rátok!

Köszönöm!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék