Ezüstérmes röplabdások a budapesti döntőnA budapesi zárt diákolimpiai röplabda versenyen az előkelő második helyen végzett a Toldy!

Iskolánk idén is nevezett a nyílt és zárt diákolimpiai röplabda versenyre. A nyílt versenyen, amelyen igazolt játékosok is játszhatnak, a fiúk a budapesti bajnokság 6. helyén végeztek. A zárt bajnokság mérkőzéseinek a Kőbányai Szent László Gimnázium adott otthont novembertől március végéig szombati napokon.

A bajnokságra novemberig 13 csapat nevezett, amelyből 8 csapat maradt bent a szezon végéig. Az első két mérkőzésünket még téli szünet előtt játszottuk december 16-án a Piarista és a Petrik Gimnázium ellen. Az előbbitől kikaptunk 3:0-ra, míg az utóbbit mérkőzést sikerült ugyanilyen arányban nekünk megnyerni. A következő két mérkőzésünk január 19-én volt, ahol a Leövey és a Schulek Gimnázium tanulóival csaptak össze diákjaink. Mindkét mérkőzésen magabiztos 3:0-s sikert értek el a fiúk, akikből a lendület nem fogyott ki a következő hétvégi meccsnapra sem: február 16-án a Verebély és a Kossuth iskolák fiaival is 3:0-ás mérkőzéseket játszottak. Az utolsó alapszakaszi játékra február 23-án került sor a Berzsenyi Gimnázium ellen, amelyen ismét győzelmet arattak a toldys fiúk, ezúttal 3:1 arányban.

Március 23-án rendezték a Budapesti Final 4-t, ahova iskolánkon kívül a Piarista, a Berzsenyi és a Schulek Gimnázium jutottak el. Első mérkőzésünket a piaristák ellen játszottuk. Az első szettet, igaz szorosan, de nyerték a piaristák, a második szett pedig 30-28 lett a javukra, így már 0:2 volt az állás. A harmadik szettet magabiztosan behúzták a toldys fiúk 25:18-ra, de sajnos a negyedik szettet ismét az ellenfelünk nyerte, így 1:3 lett a mérkőzés végeredménye. A második mérkőzésünket a Schulek Gimnázium ellen játszottuk, ezen fiaink magabiztosan nyertek 3:0-ra. Ezt követően a Berzsenyi Gimnázium ellen következett az utolsó meccs. Az első szettet magabiztos játékkal hozták a fiúk. 1:0. A második játszmán látszott rajtuk, hogy aznap ez már a 9. szett, próbáltak felocsúdni a fáradtságukból de ez nem sikerült így a mérkőzés állása 1:1-re alakult. Ezután azonban összekapták magukat, és 3:1-re megnyerték a mérkőzést.

Így alakult ki a végső sorrend, amelyen iskolánk tanulói a 2. helyezést érték el.

img_2515-2019-04-11-18-36.JPG

galéria megtekintése

Nagy gratuláció a fiúknak, illetve köszönet a kedves pedagógus kollégáknak a játékosok sokszori hiányzásának rugalmas kezelésében.

A csapat tagjai: Guthy Döme, Kecskés András, Nagy Levente, Szabó Domonkos, Balás Ákos, Lux Benjámin, Herczenik Ádám, Nagy Ádám, Horváth Leó, Varga Márton

Edzők: Takács Zoltán, Lőrincz Milán

img_8643-2019-04-11-18-36.JPG

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék