Legyőztük a Kölcseyt!



Lejátszotta első selejtező mérkőzését  iskolánk fiú kosárlabda csapata a Kölcsey gimnázium ellen. A végeredményt és a csapat összjátékát tekintve nem lehet kifogás.

Pedig, megmondom őszintén, volt bennem némi izgalom, hiszen négy évvel ezelőtt ültem a kosarasok kispadján utoljára. Az igazat megvallva hiányzott is már ez a fajta adrenalinbomba. Pedig a röplabdamérkőzések minden pontszerzése után az agyi vagy a szívinfarktus közül választhat az ember. Ezt az élményt és a röpis csapatainkat viszi tovább Lőrincz Milán tanár úr. Szorítok neki, és sok sikert kívánok.

De vissza a kosarasainkhoz. A gépezet  nagyon szépen működött, ami érthető, hiszen Széky Anna tanárnő kiváló munkája nem múlik el nyomtalanul. Köszönöm neki a fiúk nevében is.

A kezdeti kisebb problémák - kinek hol a helye védekezésben vagy támadásban - hamar megoldódtak, és minden rendben zajlott a pályán.

Pendert Balázs irányítása és kiváló  eredményessége mellett centereink uralták a légteret: Bálint Bence, Deutsch Domonkos, Buru Domonkos. Gyors indításaik felőrölték az ellenfél idegeit. Erőcsatárunk nem ismert lehetetlent Úr Mátyás személyében: minden védőfalat áttörve szerezte pontjait. E mellé már csak Kurdi Benedek labdazsonglőr megoldásait emelném ki, amivel  ámulatba ejtette a csapattársakat, nézőket és a debütáló edzőt egyaránt.

Minden játékos kapott játéklehetőséget, aminek nagyon örültem. Sajnos Garamvölgyi Dani sérülése miatt nem játszhatott ezen a meccsen, reméljük, mielőbb rendben lesz.

Összefoglalva: gratulálok minden játékosomnak, és köszönöm ezt a kiváló hozzáállást.

Következő hazai mérkőzésünk 2015.október 19-én, hétfőn 14:30-tól a Berzsenyi gimnázium csapata ellen. Várunk mindenkit, hiszen tudjátok: a Toldy lelátójának ereje mindig plusz egy ember a pályán!


Toldy - Kölcsey: 82 - 62

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék