A Toldyban a röplabda alapsportág?Ebben a tanévben is több korosztályban, lányokat-fiúkat egyaránt beneveztünk a diákolimpia versenyeire. Az előző év sikerei szinte köteleznek is, hogy folytassuk a már elkezdett munkát.

A női vonalon Vaskó Balázs tanár úr küzd az elemekkel és néha a női szeszélyekkel, de igyekszik kihozni a legjobbat a lányokból. Mellékesen a lányok játékosösszetétele egészen kiváló, több tanítványunk nemzeti válogatott szinten űzi e rendkívül látványos-izgalmas csapatsportot. Gratulálunk az eddig elért eredményeikhez, de ha őszinték akarunk lenni, akkor csak a klasszikusokat idézném: „Ettől többet vár a szakvezetés”.

Remélem, ehhez jó példával szolgálnak a fiaink, akiket szinte megbolondított a játék szelleme. Ez nem pusztán az eredményeikben látszik, hanem a mindennapi hozzáállásukban, életvitelükben. Ha bármikor lehetőség nyílik a gyakorlásra, azonnal jönnek pályát állítani. Ez rendkívül dicséretes, és láthatóan eredményre vezető is.

Nézzük mit is jelent a gyakorlás!

A tavalyi év rendkívüli eredményt hozott a Toldy Gimnázium sportteljesítményében. A Budapest és az Országos Bajnokság igazolta a szorgalmat és áldozatot kívánó munkát.

article_image_2940.jpg

galéria megtekintése

A 2011/2012-es tanév bajnokságai – nyílt és zárt – nem kis feladat elé állították a csapatot. A profi játékosokat is felvonultató nyílt bajnokságban – tőlünk Rajmüller Ádám a Csepelben, míg Takács Bence a MAFC-ban igazolt játékos – a Budapest bajnoki cím megnyerésével országos elődöntőt rendeztünk a Toldy-arénában.

Itt most rögtön szeretném megjegyezni, hogy a mérkőzéseinken megjelenő toldys diákok-tanárok, barátok, szülők félelmetes hangulatot teremtenek, és ezzel nagyban hozzájárulnak a pályán küzdő csapat sikeréhez. Külön köszönet a vezérszurkolóknak!

Szóval a nyílt középdöntőn körmérkőzést játszottunk a kecskeméti Műszaki Szakközépiskola és a győri Jedlik Ányos Szakközépiskola csapata ellen. Az előbbivel nagyon nagy csatában, de 3-1 arányban alul maradtunk, míg a győrieket 3-0-ra legyőztük. Országos középdöntő II. hely. Szép siker, de sajnos a továbbjutást jelentő első hely a kecskemétieké. Szépségtapasz, hogy ők az országos 8-as döntőben a harmadik helyen végeztek. Gratulálunk nekik!

article_image_2941.jpg

galéria megtekintése

Párhuzamosan játszották az ún. amatőr bajnokságot, ami 14 mérkőzést jelentett, hogy döntőt játsszunk a Budapest bajnoki címért és az országos döntőbe jutásért a Lónyay Gáspár Református Gimnázium és Kollégium csapatával.

Ismét zúgott az aréna! És nem hiába! Nagyon szoros, 3-0-ás (1 óra 45 perces) küzdelem után megvan az újabb Budapest bajnoki cím, valamint a továbbjutás.

Irány Debrecen, április 13-15., országos döntő. Mennyi-mennyi győzelem és élmény után megyünk címvédőként az országos döntőre! Amikor ezt írom, még előtte vagyunk e megmérettetésnek, de már most érzem, hogy nagyon sok izgalmas, és remélem, minél sikeresebb mérkőzést vívunk. Köszönet mindenkinek, aki segít, hogy megvédhessük az országos címet.

article_image_2942.jpg

galéria megtekintése

Ezek után azt, hogy alapsportág-e a röplabda a Toldyban, döntse el ki-ki kedve szerint, de hogy nagyon sikeres, és rendkívüli közösségeket hoz össze, ahhoz nem fér kétség.

Rendhagyó módon ezt a beszámolót mindenféleképpen folytatom, ha túl vagyunk a döntőn.

Folytatás következik 2012. április 15. után!

article_image_2943.jpg

galéria megtekintése

A videófelvételek és a fotók Varga Barnabás tanár úr és Bányai Dániel (6.b) munkájának köszönhetők.

A videó megtekinthető wmv formátumban ide kattintva.

article_image_2944.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék