"Alig hittem,hogy 45 perc volt"Új olasztanárnőt köszönthettünk szeptemberben, Dulin Krisztinát. Vele készítettünk interjút.

Hogy tetszik a Tanárnőnek az iskola?

Nagyon-nagyon teszik, hétfőn, amikor bejöttem nagyon sajnáltam, hogy nem taníthatok. Aztán mikor már az első órámat elkezdhettem, nagyon rövidnek éreztem, alig hittem, hogy 45 perc volt. A tanítás végeztével is az iskola hatása alatt voltam, mert amint kiléptem az iskola kapuján, az autómba beszállva az anyósülésre ültem, és vártam, hogy elinduljon az autó. Azóta is nagyon élvezem a toldys diákokkal a munkát.

Hány osztályt tanít a Toldyban?

Az összes olaszosat, szám szerint négyet, összesen 19 órám van itt egy héten.

Hogy döntötte el, hogy tanári pályára megy?

Úgy érzem, hogy tanárnak születtem. Gyerekkorom óta tanár szerettem volna lenni. Egyszer még a szomszéd gyerekeket is meggyőztem, hogy hadd taníthassam őket németre.

Hol tanított eddig?

Pályafutásomat a Veres Péter Gimnáziumban kezdtem, utána a Berzsenyi Dániel Gimnázium olasz tagozatán tanítottam. Máig tanítok egy nyelviskolában, a Studio Italiában. Tanítottam egyetemen is. 25 éve vagyok ezen a pályán.

Olaszországhoz milyen kapcsolatok fűzik a Tanárnőt?

Diplomácia miatt iskolás koromban kint éltem Rómában, ott tanultam meg olaszul.

Van a Tanárnőnek kedvenc olasz étele?

Igen, van, a négysajtos gnocchi.

És melyik olasz várost szereti legjobban a Tanárnő?

Amalfit, ami Róma alatt található. Régen el is határoztam, hogy oda megyek nászútra, de végül nem így lett, és máshova mentem.

Köszönjük az interjút!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék