"Légköre igen szimpatikus számomra..."Idén érkezett iskolánkban Szakolczai Fédra testnevelő tanár. Vele készítettünk interjút.

Hogy került a Tanárnő a Toldyba?

Álláshirdetés útján jelentkeztem az iskolába testnevelő tanárnak.

Hogy tetszik az iskola légköre, mit gondol az itteni szokásokról?

Az iskola hangulata, légköre igen szimpatikus számomra. Barátságos, gyerekközpontú iskolának tűnik, így két-három hét után. Mivel még rövid időt töltöttem el iskolában, az itteni szokásokkal még nem vagyok igazán tisztában, még csak most fogok ismerkedni vele.

Mióta sportol? Milyen eredményeire a leginkább büszke?

A szüleimmel egész kiskoromtól jártam kirándulni, biciklizni és síelni. Egyesületi szinten 8 éves koromban kezdtem el sportolni. Először kosárlabdáztam, majd fociztam, karatéztam és atletizáltam. Kajakozni 12 éves koromban kezdtem, amit elég magas szinten űztem 22 éves koromig. 7 éven keresztül voltam a magyar válogatott tagja. Magyar bajnoki címeim mellett legbüszkébb arra vagyok, hogy kétszer is ifjúsági Európa-bajnok lehettem csapattársaimmal.

Gratulálunk! Miért hagyta abba a versenyzést?

Nappali tagozaton folytatott egyetemi tanulmányaimat egyre nehezebben tudtam összeegyeztetni a sporttal. Választanom kellett, és én a tanulás mellett döntöttem.

És milyen sportokat űz jelenleg?

Szabadidőmben leginkább a természetben végezhető sportokat kedvelem. Így például a biciklizést, futást, túrázást, sífutást és a síelést. Ennek ellenére legújabb "szerelmem" egy teremben űzhető edzésforma, a CrossFit, amit szinte napi rendszerességgel végzek.

Milyen szakokat végzett?

A BSc képzést rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon, a mesterképzést pedig testnevelő-gyógytestnevelő szakon végeztem el.

Kicsi kora óta erre a pályára készül, vagy akkor még más tervei voltak?

Mivel egészen kisgyermekkoromtól életem fontos része, mindig is a sporttal szerettem volna foglalkozni.

Köszönjük a beszélgetést!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék