"A csengetési rendet még nem sikerült megszoknom"


Írta:

Nagy Lili

Iskolánk új kémia-matematika szakos tanárával, dr. Kiss Edinával készítettünk interjút.

Hogy érzi magát a Toldyban? Hogy telt az első pár hét?

Mozgalmasan. GYES-ről jöttem vissza, így a reggelek mindig nagyon mozgalmasak az elmúlt időszakhoz képest. Nagyon jól érzem magam a Toldyban, mindenki nagyon kedves, és az egész iskola hangulata nagyon családias, ami abból is adódik, hogy kevesebben járnak ide, mint az előző iskolába, ahol tanítottam. A csengetési rendet még nem sikerült megszoknom, de az egy nagy pozitívum, hogy 8:20kor kezdődnek az órák.

Miben volt más a tanárnő régi munkahelye?

Eddig vegyipari szakközépiskolában tanítottam, így ott a kémia jobban a középpontban volt. Itt inkább a matematikán van a hangsúly.

Mi a véleménye a diákságról?

A diákok átlagosan motiváltabbak, és több a jó tanuló is, mint az előző munkahelyemen.

Miért döntött úgy, hogy a Toldyban szeretne tanítani?

Amikor feljöttem Budapestre, megnéztem, hogy melyik az első tíz legjobb gimnázium, és a Toldy felkeltette az éredeklődésemet. Megkérdeztem ismerősöket, és mindenki nagyon jó véleménnyel volt róla, illetve a honlap is nagyon sokat segített a döntésben. A tanárok bemutatkozása alapján úgy tűnt, hogy mindenki színes egyéniség, és biztos nagyon jó lehet társaság.

Miért lett kémiatanár?

Érdekes történet, mert én nyolcadikig utáltam a kémiát. Gimnáziumban viszont nagyon jó tanárom volt, aki tudta, hogy mindenki máshonnan jött, ezért valószínűleg más szinten is tudja a kémiát, így az első pár órát azzal töltötte, hogy egy szintre hozott minket. Utána is egy rendszert épített a fejemben, és már órán képes voltam megjegyezni az anyagot, ezért nem kellett délután tanulnom. Eredetileg orosz-német szakra szerettem volna jelentkezni, de pont mielőtt elkezdtük volna a fakultációt, eltörölték az orosz kötelező tanítását, így helyette inkább kémia-matek szakra mentem.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék