"A testnevelés tanárom a példaképem volt"



Szűcs Balázzsal és Szladics Péterrel, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (ismertebb, régi nevén Testnevelési Főiskola) tanulóival beszélgettem, akik nálunk töltik gyakornoki félévüket.

Mivel az egész interjú alatt nagyon közvetlenek voltak, és azt is megengedték, hogy tegezzem Őket, így a továbbiakban is keresztnéven fogom őket emlegetni.

Mivel mind a ketten testnevelést tanítotok, feltételezem, hogy gyerekkorotokban aktívan sportoltatok. Ha igen, mit, és mikor hagytátok abba?

Balázs: Óvodás korom óta focizok, a TF elkezdése előtt a Megye 1-ben is játszottam a szülőfalum csapatában, a Bácsalmás PVSE-ben. Nézni is szeretem a focit, Barcelona drukker vagyok.

Péter: Én általános iskola 5. osztálya óta atletizálok, kezdetben az MISI SC-ben, majd az MVSC-ben (mindkettő miskolci sportegyesület), közép- és hosszútávfutó voltam, a TF-en már csak az utóbbi. Tévében az amerikai focit, az atlétikát, a labdarúgást, a kézilabdát, a vízilabdát és minden népszerű sportág nagyobb világversenyét próbálom figyelemmel kísérni.

Miért lettetek tesitanárok?

Balázs: Anyukám is tanító, a testnevelés tanárom pedig a példaképem volt, így már azóta ez szerettem volna lenni, mióta az eszemet tudom.

Péter: Mindig is nagyon szerettem a sportokat, de nem értem el azt a szintet, ami megélhetést is jelenthetett volna, így ez tűnt a legideálisabbnak.

Miért pont a Toldyt választottátok, és hogy tetszik?

Balázs, Péter: Nagyon sok jót hallottunk a gimiről olyanoktól, akik korábban szintén a Toldyban gyakornokoskodtak. Nagyon tetszik nekünk a hely, mind az épület nagyon szép, mind a tanárok és a diákok nagyon kedvesek. A tanári kiránduláson lehetőségünk volt őket jobban megismerni, csak dicsérni tudjuk az iskolát.

Mik a jövőbeli terveitek? Szeretnétek-e folytatni a tanári pályán, ha igen, akkor a Toldyban-e?

Balázs, Péter: Természetesen szeretnénk folytatni, itt Budapesten. (Péter hat éve van a fővárosban, Balázs pedig már 14 éves kora óta tanul a szülőfalujától távol, így nincs is nagy honvágyuk). Szívesen tanítanánk a Toldyban, vagy a Toldyhoz hasonló légkörű, felszereltségű iskolában.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék