Jótékonysági toldys bál 2014Az eseményről a szülőket kérdeztük.

Hogyan kezdődött az ünnepség?

Az ünnepséget Porogi András igazgató úr nyitotta meg Csintalan Mónika SZMK elnökkel együtt fél nyolckor, amelyet pezsgős koccintás kísért. A megnyitót követően egy nagyon színvonalas előadást láthattunk háromnegyed nyolctól. A műsorvezető Gundel Takács Gábor volt.

Melyik műsorszám tetszett önöknek a legjobban?

Az első szám: Keszei Bori es Fried Péter duettje (Macskaduett), akik ma az Operaház tagjai, de hajdanán a Toldy diákjai voltak. Zongorán kísérte őket Szaniszló Imre, aki hosszú éveken át a Toldyban tanított, és az est „bárzongoristája” volt, csakúgy, mint a korábbi években. Később egy csodás szólót hallhattunk Fried Péter előadásában, amelynek címe: A windsori víg nők – Bordal, szintén Szaniszló tanár úr zongorakíséretével. Fried Péter is visszatérő vendége volt a Toldy-bálnak.

article_image_5732.jpg

galéria megtekintése

Érdekes volt továbbá az egykori toldyssal, a Kossuth-és Erkel Ferenc-díjas tévérendező, érdemes és kiváló művész Horváth Ádámmal folytatott beszélgetés is.

Ezek mellett toldys diákok és szüleik is szerepeltek?

Igen, a bálon megtudhattunk érdekességeket a Faragó Pincészet borairól is. Ennek a borászatnak a tulajdonosa Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, aki ugyan nem ide járt, de hármas ikrei idén kezdték meg tanulmányaikat a Toldyban. Az est borkóstolójához ő kínálta fel a borokat a saját pincészetéből.

article_image_5733.jpg

galéria megtekintése

Az 5.a osztályból Tereh Balázs szavalt egy verset az iskolai menzáról, amelyet osztálytársaival írtak: Antal Zoltánnal és Pónya Mátéval. A címe: Egy diákének.

Hallottuk, hogy állandó programok is voltak. Melyek voltak ezek?

Toldy Múzeum: A kiállítás anyagát Németh György tanár úr állította össze. A Toldyval kapcsolatos tárgyakat, emlékeket, érdekességeket tekinthettünk meg.

article_image_5734.jpg

galéria megtekintése

Íjászat: Posta Pál vezetésével különleges koreai íjakat és nyílvesszőket lehetett megtekinteni, és természetesen az íjakat ki is próbálhatták az érdeklődők.

Tombola: értékes nyereményeket sorsoltak ki: az egyik főnyeremény pl. egy Samsung Tablet volt, de voltak más nagyon értékes nyeremények is, mint például különleges bor csomagok, családi fotózás, sétarepülés, festmény, színházjegyek, kondibérletek, éttermi utalvány, csoportos idegenvezetés a Szent István Bazilikában, stb.

A bálról a tánc sem hiányozhatott. Ehhez a zenét az egykori diák, Németh Olivér biztosította, dj-ként.

article_image_5735.jpg

galéria megtekintése

Milyen étel-, illetve italfogyasztási lehetőségek voltak?

Borkóstoló: A Faragó Pincészet borait egy hangulatosan berendezett, gyertyafényes helyiségben lehetett megízlelni.

Toldy Cukrászda: A szülők sütötték a süteményeket. Mindenki a „vérmérsékletének” megfelelően adakozhatott az erre a célra kihelyezett üveggömbben a finomságok ellenértékeként.

article_image_5736.jpg

galéria megtekintése

Büfé: A Kaltenberg Sörözőben virslit, fánkot és italokat lehetett vásárolni.

Hogyan zárult a bál?

Egy vetélkedővel és a tombolasorsolással zárult a bál. A vetélkedőn a szülőknek különböző kérdésekre kellett választ adniuk a Toldyval kapcsolatban. A nyeremény egy látogatás volt a Huszártoronyba, amelyet idén a hármas holtverseny miatt három osztály is megnyert.

article_image_5737.jpg

galéria megtekintése

Végül a bált Porogi András Igazgató Úr zárta beszédével.

Hogy érezték magukat a bálon?

Nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen telt az este. A programok választékosak és színvonalasak voltak. Jó alkalom nyílt egyben egy közös beszélgetésre is. Jövőre is részt veszünk a bálon!

article_image_5738.jpg

galéria megtekintése

Köszönjük az interjút!

Nagy volt az érdeklődés, sok szülő részt vett a rendezvényen, és a megkérdezettek igen jó véleménnyel voltak az eseményről.

Köszönjük Csintalan Mónika SZMK elnök közreműködését, és a többi szülő felajánlásait is.

article_image_5739.jpg

galéria megtekintése

Reméljük, hogy jövőre a bál sikerének köszönhetően, egy szép, felújított díszteremben kerülhet megrendezésre a 2015-ös toldys bál.

Köszönetnyilvánítás

Értesítek minden résztvevőt, adományozót és érdeklődőt, hogy az idei toldys jótékonysági bál összes bevétele 588.200,- Ft volt, amelyből a költségek levonását követően 439.100.- Ft maradt, amelyet teljes egészében az iskola dísztermének felújítására szánunk.

Ráadásul – amint azt a helyszínen tapasztalhattuk, és a visszajelzésekből is kitűnik – a jótékonyság mellett egy jó hangulatú, közösségépítő este élményével is gazdagabbak lettünk.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani minden résztvevőnek, adományozónak, szervezőnek és szereplőnek, akik sikerre vitték a Szülői Munkaközösség és az iskola hagyományteremtő kezdeményezését!

Porogi András

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék