Szavalóverseny, döntőCser Sarolta és Noszvai Anna (4.b) cikke a Shakespeare-szavalóverseny döntőjéről, Varga Barnabás tanár úr képeivel.

Az idei TDN alatt sem maradhatott el a klasszikusnak számító vers- és prózamondó verseny, ami már sok-sok éve nyújt lehetőséget a diákságnak arra, hogy bemutathassák változatos előadókészségüket.

Ennek örömére a drámaterem ajtaja egy kora tavaszi hétfő délután megnyílt a versenyzők és az érdeklődők számára, ezzel elkezdve a műsort. Eck tanárnő köszöntötte a jelenlévőket, és ismertette velünk az idei programot, amely szerint William Shakespeare halálának 450-ik évfordulójára emlékezünk, így tőle, vele kapcsolatban kellett műveket, műrészleteket hozni.

2012-ben hunyt el Géher István, aki Shakespeare munkásságának egyik legnagyobb magyar kutatója - és nem mellesleg iskolánk gyakori vendége – volt, így néhány verssel és róla szóló idézettel megemlékeztünk róla.

Az alsósok és a felsősök versenyét különválasztották, a résztvevők sorszámot húztak, és elindult a szavalás. Először az alsósok kezdtek, akik egytől egyig remekül szerepeltek, és csodás szonettekkel, monológokkal érkeztek. A felsősök körében idén láthattunk egyedi előadásmódú szavalókat, akik remekül ellenpontozták a hagyományos előadásokat. Miután mindenki szerepelt, a bírák rövid szünetet kértek, melyben megvitatták, ki az első három helyezett a két kategóriában. A résztvevők és érdeklődők addig a folyosón várakozva beszélgettek, vitatták a műveket, előadókat és előadásokat.

article_image_6646.jpg

galéria megtekintése

Rövid időn belül meglettek az eredmények, így mindenki visszatért a terembe. Az alsósok versenyében harmadik lett Posta Anna Sára, míg második helyen végzett Partos András. A győztes Szkurka Dorka lett. A felsősöknél a harmadik helyet Bácskai Nagy Barnabás kapta, másodikként Körömi Csongor végzett. Az első hely Gábor Annáé lett.

Mindenkinek köszönjük a részvételt és a figyelmet, várunk titeket jövőre is!

article_image_6647.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék