Ballagás 2015Az utolsó osztályfőnöki óra megtartása után, régi csengőnk hangjára indultak az osztályok a díszteremből, hogy még egyszer végigjárják az épületet, amely eddigi életük egyharmadában oly fontos szerepet játszott.

Az udvarra érve, majd az iskolazászló bevonulása után elénekeltük a Himnuszt (Szabó Fruzsina segített ebben). Ezután Jassó Gergely (5.a) szavalta el Devecseri Gábor Odüsszeusz a phaiákok szigetére érkezik című költeményét.

Ezután az igazgatói beszéd következett, majd az iskolához kötődő alapítványok díjait adták át.

A Földi Béla Alapítvány díjait a 75 éve (!) érettségizett Dr. Földi Jenő, Földi Bélának, iskolánk legendás tanárának unokaöccse adta át.

Az Alapítvány ilyenkor mlékplakettet ad azoknak, akik 5-es korunkban a díjat elnyerték, és utolsó évükben méltók maradtak rá:

article_image_6939.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

Utána a Dr. Mayer Zsolt Alapítvány díját adta át Pintér Anna 6.b-s tanulónak Dr. Mayer Ákos. Erről külön cikkben olvashatnak.

Végül Porogi András igazgató és Molnár Péter igazgatóhelyettes adták át a Toldy Ferenc Alapítvány idei díjait a következő tanulóknak:

Az OKTV-döntős végzősök köszöntését követően a hagyományok szerint a végzős évfolyam nevében Szögi Ágota és Dávid Áron átadta az iskolazászlót az ötödikesek képviselőinek, Szabó Fruzsinának és Schimert Tamásnak.

article_image_6940.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

A búcsúbeszédek következtek ezután. Az ötödikesek nevében Schimert Tamás, a 6.a nevében Wéber Kornélia, a 6.b nevében pedig Füredi Balázs mondott ünnepélyes, megható, de sokszor mosolyt is fakasztó szavakat.

Az ünnepélyes esemény a Szózat eléneklésével zárult.

article_image_6941.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék