Gólyatábor 2016 - más szemmelHatházi Szilvia (1. a) is összefoglalta a gólyatáborral kapcsolatos élményeit

Augusztus 23-25-ig alkalma volt a két első osztálynak összeismerkedni egymással és a végzős diákokkal, akik a tábort szervezték. Királyréten szálltunk meg, és töltöttük el ezt a néhány felejthetetlen napot.

Első nap, amikor megérkeztünk beosztottak minket a szobákba, később pedig csapatokba, ahol különböző ismerkedős játékokat játszottunk. Utána újraosztottak minket, és egy menetlevél szerint elindultunk különböző állomásokra a végzős állomásvezetőkkel, akik nagyon jó fejek és viccesek voltak. A csapatnevünk DJ Kék kecske lett Gyurival és Áronnal, a két csapatvezetővel. A mi csapatunk Amerikánál kezdett, ahol egy filmes kvízt töltöttünk ki. Utána Új-Zélandon egy törzsi táncot tanultunk, nekem ez tetszett a legjobban, majd Olaszországban tésztából ,,építkeztünk”, és eszegettük a nyers tésztát. Alaszkában célba dobtunk és horgásztunk, mégpedig úgy, hogy az egyik ember fogta a ,,botot” csukott szemmel, a másik pedig irányította, hogy merre halásszon. Kínában evőpálcikával voltak ügyességi csapatfeladatok, Afrikában pedig az ivóvízzel. Végül, de nem utolsósorban pólót festettünk, amit a végzősök is aláírtak nekünk tök kedvesen.

Utolsó este tábortűz volt, közösen énekeltünk, játszottunk. A legjobb a 10 kicsi néger c. dal volt, amit váltakozva hangosan, halkan, metálosan vagy operásan énekeltünk. Majd miután jól elfáradtunk, éjszaka felkeltettek minket egy hajnali csapatjáték erejéig. Gyakorlatilag az orrunk hegyéig nem láttunk.

Emellett a szabadidőnkben fociztunk, fürödtünk és indulás előtt még két menet számháborút is játszottunk.

Nagyon köszönöm az iskolának és a táborozatóknak ezt az élményt, elképesztően jól éreztem magam ebben a néhány napban és kívánok minden gólyának ilyen jó szervezőket és élményeket!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék