Az 1.a gólyatáboraA Gólyatábor, gondolom, mindenki számára izgatottan várt esemény. Nekem is az volt.

Vonattal, majd busszal utaztunk a nagybörzsönyi ifjúsági táborig, és már akkor kialakult a jó hangulat.

A programok a görög mitológiához voltak kötve. A végzősök (6.a) négy csapatra (zöld, kék, sárga és vörös) osztottak minket, ők pedig istenekként szerepeltek a táborban.

A „kincskeresés” játékban állomásról állomásra mentünk az istenekhez, akik vicces és ügyességi feladatokat adtak fel. Költői, divattervezői és sok más egyéb képességünket felvillanthattuk, majd úgy mehettünk tovább, ha megfejtettük a találós kérdést. A megoldás persze a következő állomás istenének neve volt.

Szombat este tábortüzet gyújtottunk, dacolva az aznapi nedves idővel. Sütöttünk pillecukrot, énekeltünk dalokat, amiket mindenki ismer. És persze némelyikhez gitárkíséret is járult Schimert Tamás jóvoltából.

image_002-2015-10-07-17-30.jpg

galéria megtekintése

A diszkó, amit szintén szombat este, a tábortűz után rendeztünk, talán az egyik legjobb élmény volt. Székely Kolos igazi DJ-ket megszégyenítő bulit vezényelt le, a többi hatodikos pedig velünk ropta a táncot. És, hogy valódi toldysok legyünk, megtanították a tradicionális, úgynevezett „fűnyírófelhúzó” táncot.

A buli után, teljesen kifáradva a sok ugrálástól, boldogan elaludtunk, de nem sokáig maradtunk ebben az állapotban. Hajnali fél kettőtől csoportokban felébresztettek minket, és elvittek a sötét éjszakába egy kis éjszakai kiruccanásra. Ismét görög mitológiai feladatot kellett teljesítenünk. A hangulat a hideg levegő, a sötét és az egyéb ijesztő külsőségek miatt izgatott és jókedvű volt. Még akkor is, amikor bohócmaszkkal az arcunkba néztek. Ezután már aludhattunk, és a „boldogan” várt reggeli torna is elmaradt.

Számháborút, sorversenyeket - mint kihagyhatatlan színesítését a táboroknak – itt is játszottunk. Kvízekkel is szórakoztattak minket, amikkel szintén bővült tudásunk, például a Toldyval kapcsolatban is („egy toldys mindig megoldja!”)

image_003-2015-10-07-17-30.jpg

galéria megtekintése

Egyébként azt az időt, ami a programok között volt, segített kihasználni a pingpongasztal, ahol állandóan ment a forgózás.

Nemcsak hogy egy rendkívüli élménnyel gazdagodtunk azon a hétvégén, még haszna is tapasztalható: szükséges volt az ismerkedéshez. A Gólyatábor után már úgy vettem észre, hogy mindenkinek volt kivel lennie, és összejött a társaság.

Köszönjük a 6.a-soknak és persze a kísérő tanároknak, hogy ilyen felejthetetlen Gólyatábort hoztak össze nekünk!

image_004-2015-10-07-17-30.jpg

galéria megtekintése

(A képeket különböző forrásokból válogattuk. A változó képminőségért megértésüket kérjük - szerk.)

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék