A gólyatábor a 7. a-sok szemévelA 7. a-ból Kiss Piroska és Üveges Regina is írásba öntötte élményeit.

Gólyatábor, 2022 augusztus

Sikerült! Mi is Toldysok lettünk! Bevezetésképpen a végzős diákok gólyatábort szerveztek nekünk. Lázas izgalommal, kíváncsisággal telve vártuk a jeles napot. Mivel a nyár mindig gyorsan elrepül, nem váratott sokáig magára az esemény. Egy szombati reggelen volt a nagy találkozás a Nyugati pályaudvaron (az óra alatt). Felszálltunk a vonatra, mely Esztergom felé robogott velünk. Már a vonaton is kellemesen telt az idő, jót beszélgettünk az új osztálytársakkal. Esztergomból busszal jutottunk el a tábor helyszínére, Péliföldszentkeresztre. Itt pedig kezdődött a játék, szórakozás, móka, kacagás.

Csapatokra oszlottunk, egy ismerkedős játékkal indult a tábor. Ezután elfoglaltuk a szobáinkat, szerencsére a mi osztályunkban lévő lányok mind egy szobába kerültek. Így amikor lehetőségünk nyílt, beszélgettünk, kártyáztunk és viccelődtünk. A szobafoglalás után szórakoztató barkóba játék következett. Eztán jött az olimpia, ahol különböző számokban mérhettük össze tudásunkat. A nap Zenés Táncos Mulatsággal zárult, itt megtanították nekünk a toldys fűnyírótáncot.

A másnap zenés ébresztéssel és reggeli tornával vette kezdetét. A tojáshajigálásnál minden csapatnak fél óra alatt egy olyan szerkezetet kellett összeeszkábálnia, amely magasról ledobva megvédi a tojást az összetöréstől. Festettünk pólót is, játszottunk beugrót, ebéd után pedig mindenki lepihent. Később megtornáztatták az agyunkat egy zenei kvíz keretében. A délutáni program osztályzászló készítéssel és számháborúval folytatódott. Volt lehetőségünk focizni és métázni is. Még tábortüzet is gyújtottunk, ami körül gitár kíséretében énekeltünk. Takarodó előtt ismét discoztunk egy kicsit.

2-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Na ne higgyétek, hogy itt véget ért a móka! Éjjel 2-kor ébresztettek minket, és vittek a sötét erdőbe egy kis ijesztgetős, előadásos túrára. Mit mondjak? Igazán félelmetesre sikeredett. Cserébe másnap jól kialhattuk magunkat.

Hazautazás előtt még fotózkodtunk egyet, sort kerítettünk egy logikai játékra. Azután összecsomagoltunk, és indultunk vissza, mert a szüleink már vártak minket.

Köszönjük szépen a végzősöknek, osztályfőnökünknek és a többi kísérő tanárnak ezt a feledhetetlen, tartalmas gólyatábort! Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat.

3-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Kiss Piroska

Egy új élet kezdete

Beszámoló a 7. a egyik tanulójától.

4-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Meleg augusztus végi napon nagy gyereksereg indul meg a pályaudvaron. Az aggódó szülők még néhány jó tanácsot kiabálnak gyermekük után, amit természetesen már senki se hall meg. Mindenki benyomul a vonatra, mi a Gólyák nyugodtan leültünk, és csak figyeltük, ahogy az osztályfőnökök egy-egy képes névsorral keresik osztályuk tagjait. Esztergomban átszálltunk egy külön buszra és megindult a nagy szervezkedés, hogy ki kivel szeretne aludni, majd a végzősök faggatása, hogy mit fogunk aznap a táborban csinálni.

Megérkezésünkkor a péliföldszentkereszti Szalézi Rendház nevű helyen a szobáink még nem álltak készen, ezért előbb kisebb csapatokra osztottak minket a játékokhoz. Amint véget értek az ismerkedős csapatépítő programok, beköltözhettünk a házba. A Gólyáknál ez egész egyszerűen ment, volt négy 18 fős szoba, kettő a lányoknak, kettő a fiúknak.

A délután hátralevő részét számtalan izgalmas játékkal töltöttük, majd vacsora, és jött az est fénypontja: a ZTM. Ez a Zenés Táncos Mulatság rövidítése. A végzősök itt megtanították nekünk az évek óta hagyományként ismétlődő fűnyírótáncot.

5-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Éjfél körül kerültünk ágyba, de minden Gólya tudja, hogy ezeknek a táboroknak nem az alvás a legfontosabb célja.

A vasárnapot szintén sok izgalmas programmal töltöttük, ezek közül talán a legemlékezetesebb a színdarabos játék. Abból állt, hogy a csapatoknak egy karambolt kellett eljátszania. Volt ott mindenféle forgatókönyv, zombitámadástól a keréklopáson át mindent kitaláltunk, és az összes csapatnak sikerült egyedien megoldani a feladatot.

Aznap este a tábortűznél lehetett jóval szolidabban, mint előző este szórakozni. Énekeltünk és beszélgettünk, de meglepő módon kifejezetten hamar kellett lefeküdni. Mivel nem olvastuk a honlapon a többi beszámolót, nem is sejtettük, hogy mi fog következni.

6-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Reggel (vagy éjjel) kettőkor felkeltettek minket, és kezdetét vette az éjszakai bátorságpróba. Méltán állíthatom, hogy a végzősök nagyon jól megcsinálták, voltak pillanatok, amikor tényleg azt hittük, hogy itt a vég, jönnek a szellemek!

Az utolsó ott-töltött reggelen az éjszakai ébresztés miatt mindenki elég fáradt volt. De természetesen a hatodikosok ide is kitaláltak egy jó programot. Belevarázsoltak minket egy élő krimibe. Ki kellett deríteni, hogy ki volt a nő gyilkosa.

Ezután következett a legszomorúbb program: a búcsú a csodás gólyatábortól és a pakolás. A visszaút viszont legalább olyan jól telt, mint az odaút. Végig nosztalgiáztunk, felelevenítettük a tábor fontosabb momentumait és legjobb poénjait.

7-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

Száz szónak is egy a vége, fantasztikusan éreztük magunkat. Mindegyik Gólya nevében mondhatom, hogy megszeppent általános iskolásokként érkeztünk, akik a régi iskolájukhoz hasonlítanak mindent, és még nem tudják, hogy mi vár rájuk. Viszont Budapesten, a vonatról leszállva a tanárok a szülőknek elsős, toldys gimnazistákat adtak át. A gólyatáborban mind pozitív változáson mentünk keresztül és már alig vártuk, hogy minden reggel a Toldy Ferenc Gimnázium kapuján lépjünk be, és valódi gimisek legyünk!

Üveges Regina

8-2022-09-11-07-45.jpg

Perger Zoltán felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó archív cikkek

címkék