Toldysok nemzetközi sikere LuxemburgbanKenderesi Manna (5. b) és Barthó Bence (6. a) teljesítményét a LUXMUN2018 (Luxembourg International Model United Nations – Luxemburg Nemzetközi Modell ENSZ) konferencián díjakkal is elismerték.

A MUN konferenciák célja az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) működésének szimulálása. Sok ország diákjai gyűlnek össze pár napra súlyos kérdéseket megvitatni. A résztvevők különböző országok képviselőjeként szerepelnek. A LUXMUN2018 (2018. június 5-8.) során Manna Franciaország követe és delegáltja volt a Biztonsági Tanácsban.

A Biztonsági Tanács az ENSZ egyik főszerve, melynek feladata globális szinten a béke és a biztonság fenntartása. Franciaország az öt állandó tag egyike, így Mannának komoly ereje és felelőssége volt a vitákban. Az idei két téma Észak-Korea denuklearizációja és a rohingya menekült válság volt. A többnapos vitán tehetségének és elszántságának köszönhetően elnyerte a rangos Honourable Mention Díjat, amelyet a záró ceremónián vehetett át.

Bence szintén Franciaországot képviselte a UNESCO-ban. Az ő témái a „fake news” elleni védelem és a menekültek oktatási lehetőségei voltak. Annak ellenére, hogy ez volt az első MUN konferenciája, Bence kiválóan teljesítette: munkáját a Közgyűlés előtt prezentálhatta, amelyen a luxemburgi trónörökös is megjelent. Ő Best Delegate Díjat nyert el.

Szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

2-2018-07-17-07-55.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék