Gólyatábor 2018



Csoknyai Lilla (6. b) beszámolója a végzősök szemszögéből tárgyalja az eseményeket.

Az idei gólyatábor különleges a Toldy történelmében, ugyanis idén nem csak a szokásos A és B osztály, hanem egy harmadik, C osztály is helyet kapott a budapesti Roxfortban.

Augusztus végén, a nyári szünet utolsó csütörtök reggelén 3 busz várta a 91 gólyát és 40 végzőst, csakúgy mint az új és régi osztályfőnököket és helyetteseket a Fazekas és Csalogány utca  sarkán. 8 órakor könnyes szülői búcsúk után el is indultunk. Horány volt az úticél, a Szentendrei-szigetre megközelítőleg 1 óra alatt oda is értünk. Az Árnyas-sziget Ifjúsági Szálló adott otthont a táborozóknak. Megérkezés után azonnalszétosztottuk a szobákat, és míg a gólyák felhúzták az ágyneműiket és megismerték szobatársaikat, mi végzősök felvertük sátrainkat, ugyanis a tábor csak így tudott 150 embert elszállásolni.

Ezután rögtön kezdődtek a foglalkozások, a 89 (2-en nem jöttek el) friss toldyst 10 darab 9 fős csoportba osztottunk el, csapatonként 3-4 végzőssel. Az egész tábor viking tematikát kapott, így minden csapat egy szín mellé egy saját rúnát is kapott. A rúnák voltak a karakterek a vikingek írásformájában, mint egy abc, ahol minden jel egy-egy szót vagy fogalmat szimbolizált. Az ismerkedős játékok után nem maradhatott el a megszokott pólórajzolás sem, majd ebédeltünk. Délután sorversenyt tartottunk, ami szuperül sikerült az ötletes csapatfeladatoknak köszönhetően. Este természetesen volt tábortűz és éneklés, és ahogy a Toldyban szokás, a ZTM sem maradhatott ki az elsősök beavatásából, ami az első estén Mamma Mia tematikát kapott.

A második napunk sem telt eseménytelenül. Korai vikingtorna és reggelizés után forgószínpadszerűen haladtak a csapatok egy-egy végzőssel állomásról állomásra. Mint a csapatverseny fő tematikája, itt is minden helyszín kötődött valamiként a vikingekhez. Fizikálisan, agyban és kreativitásban egyaránt megmérettették magukat a csapatok a 13 helyszínen. Nap végén aztán kiderült, melyik csapat teljesített legjobban egy-egy állomáson, és ez alapján osztottuk ki a 13 megszerezhető rúnát a csapatok között. Délután folytatódott a csapatépítés, ugyanis minden csapatnak színdarabot kellett tervezni, de egy nehezítéssel: kaptak egy papírt egy előre megírt helyszínnel, szereplővel, tárggyal, zenével és mondattal, amit aztán bele kellett építeniük a színdarabba. Vacsi után mindenki összegyűlt még egy tábortűzre és egy ZTM-re, de a takarodót korábban fújtuk, ugyanis mi már nagyon készültünk az esti beavatásra. Miután a gólyáink elaludtak, elkezdtük felderíteni a tábor erdős részét a tökéletes ijesztgetéshez. Míg néhány 6-os ébresztett, mi ijesztően beöltözve és kifestve vártuk a csapatokat a bátorságpróbára az erdőben. Mindenki sikeresen teljesítette ezt a próbát, így elnyerve a bátorságrúnát.

img_4417-2018-09-21-12-49.JPG

Farkas Regina felvételegaléria megtekintése

A hosszú és fárasztó este után az utolsó reggeli torna kicsit később kezdődött mindenki örömére. Reggeli után rúnapárbaj kezdődött a csapatok között, kvíz formájában. El lehetett nyerni egymástól a címeket, ha a csapat több helyes választ talált el, mint a másik. Ez a program ebédig tartott, majd evés után megnézhettük a 10 színvonalas előadást, ahol bizonyították a „fiatalok”, hogy a színjátszó fesztivál sem lesz nekik probléma 2 év múlva. És nem utolsó sorban egy-két teátrumba illő alakítást is láthattunk, remélem lesz még hasonlóban részünk. A színdarabok után elbúcsúztunk az Árnyas Sziget tábortól és Horánytól, majd a 3 busz visszaindult Budapestre. Az eseménydús hétvége után mi öregek kidőltünk a fáradtságtól, de reméljük, hogy az első toldys élmény az új évfolyamnak örökre felejthetetlen marad.

kapcsolódó archív cikkek

címkék