TDN-beszámoló (5): Iván, a rettentőA 6.a utolsó utáni, Mihail Bulgakov Iván, a rettentő című komédiáján alapuló előadása veszi kezdetét. Negyed órával előbb érkezünk meg a díszterembe, ekkor már Buczkó Patrick és Vindics Lilla mozdulatlanul ültek egy íróasztalnál.

Azt hiszem, hogy aki látta ennek az osztálynak az előző években előadott darabjait, a tavalyi utolsó előadás után nagyon szomorúan távozott a díszteremből. A 6.a az eddig években mindig nagyot alkotott. Komoly profizmussal adtak elő, és a darabválasztás is mindig fantasztikus volt. Ilyen elvárások után telt meg a nézőtér sok mostani és régi toldyssal.

A darab az 1930-as évek Moszkvájában játszódik, amikor egy csodabogár kutató éppen azon munkálkodik, hogy megalkossa a múltba visszavivő időgépet, miközben mindennapi problémáival küzd. Az idegesítő házfelügyelővel, aki folyton a lakbért követeli, vagy a feleségével, akivel kapcsolatuk már kicsit ellaposodott. A humor és a frappánsság most sem hiányzott az előadásból, nem volt teletűzdelve elcsépelt poénokkal.

Azt hiszem, ez az osztály megmarad bennünk, akiknek megadatott, hogy láthatták őket valaha játszani. Örülök, hogy ebben az előadásban élvezhettem a kitűnő színésztehetségek játékát.

article_image_4392.jpg

Varga Barnabás felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék