Toldys sítábor 2024Takács igazgatóhelyettes úr gyűjtötte össze gondolatait a hazafelé vezető úton.

Ismét túl vagyunk egy jól sikerült sítáboron, amely 2024. január 28 - február 03. között zajlott Nassfelden. Szállásunk erkélyeiről csodálatos látványként magasodott fölénk a 2280 méter magas hegy. A páratlan kilátást tovább fokozta a verőfényes napsütés, ami egész heti síelésünket még emlékezetesebbé tette. Pláne, ha a híres 80-as pályán csúsztál, ahol 1200 méteres szintkülönbséget és 7600 métert tehettél meg folyamatosan. Ezután innen ugyan remegő lábakkal, de mindössze 5 percnyi megtett séta után a Sporthotel sítárolóiban pakolhattad le a felszerelésedet. Úgy tűnik immár második éve, hogy ez a pályaszállás, amely ebben az időpontban áll csapatunk rendelkezésére, minden igényt kielégít. Szobák, étkezés, sportolási lehetőségek, ZTM esténként, ja, és kisbolt a szomszédban.

Ha már a csapatról (144 diák) van szó, akkor 86 ibolyára 58 katona vigyázott. No meg hat tanár és egy orvos (szintén egykori toldys).
Minden bizonnyal az időjárásnak, de legalább ennyire a szabálykövetésnek is köszönhető, hogy a dokinak mindössze kétszer kellett a tudását használni.

Sok mindent lehetne még írni, de a táborvezetők teljes egyetértésével úgy döntöttünk, hogy hazafelé utazás közben, még a friss élmények hatása alatt mindenki írjon valami emlékezetes mozzanatot egy kis papírcetlire. Ezeket a feljegyzéseket lefotóztuk, hogy a galériában lévő képek között megnézhessétek azokat - mintegy a résztvevők beszámolóiként - más sítáboros fotókkal egyetemben.

02_beszamolok-2024-02-20-18-17.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék