Sítábor az alsósok szemévelA korábbiakhoz hasonlóan az idei sítábor is felejthetetlen volt. Csak hogy megjöjjön a kedvünk a síeléshez, az indulás napjára Pesten is leesett a hó.

Reggel kilenckor gyülekeztünk a BAH-csomópontnál a Kongresszusi Központ parkolójában. Két busz várt minket. Az egyikben a felsőbb évesek (4-5-6-osok), a másikban az alsósok (1-2-3-osok) utaztak. Az út olyan kilenc óra hosszú volt, és teljesen akadálymentes.

Este hat óra körül megérkeztünk Villachba, ahol elfoglaltuk a szállásunkat. A Jugendhotel Egger tökéletes hely volt számunkra. Az alsó emeleten a felsősök, a felső emeleten az alsósok laktak. A szálláshoz tartozott egy másik épület is, ahol az ebédlő és a disco volt.

Miután mindenki elfoglalta a szobáját, megvacsoráztunk, és Takács tanár úr elmondta a szabályokat, tudnivalókat, és ismertette a napirendünket, ami úgy nézett ki, hogy reggel 7 körül volt az ébresztő, amit svédasztalos reggeli követett, és negyed 9-kor elindultunk a pályára.

A csoportok 10 óra körül kezdték meg a síelést, és az első találkozó fél 1-kor volt a hüttéknél. Egy óra állt a diákok rendelkezésére, hogy megebédeljenek, utána folytatódott a síelés. A csoportok fél 4-re értek vissza a hüttékhez, majd mindenki elkezdett levonózni a hegyről. Fél 5 körül a buszok elindultak vissza a szállásra.

A vacsora fél hétkor volt, utána szabadfoglalkozás volt fél 11-ig, és 11-re már mindenkinek az ágyában kellett lennie.

Nassfeld hatalmas, nagyon jó fekvésű síterep, nagyszerű pályákkal. Az első reggel kicsit nehézkesen indult, mert sok gyereknek nem volt még tökéletes a felszerelése, vagy nem mindenki ért fel időben a hegyre. Az idő viszont tökéletes volt, ahogy szinte végig egész héten. Végig 0 fok alatt volt a hőmérséklet, de nagyon szépen sütött a nap, es a pályák is nagyjából rendben voltak. A harmadik napra a végzősök szerveztek egy Ki mit tud?-ot, ahol a legemlékezetesebb mindenképpen a tanárok előadása volt.

Az utolsó este sor került egy ZTM-re (zenés-táncos mulatság), amivel méltóképpen elbúcsúztattuk az idei sítábort. Az utolsó délelőtt még megálltunk Gerlitzenen egy utolsó síelésre, de az ítéletidő miatt sokan csak a hüttében ültek. 1 óra körül indultunk haza, és a nagy hóesés ellenére gyorsan és akadálymentesen haladtunk és 9-re értünk haza.

Az összes diák nevében szeretném megköszönni Takács Zoltánnak, Széky Annának, Vaskó Balázsnak és Varga Barnabásnak, hogy megszervezték, és gond nélkül lebonyolították az idei sítábort. Minden tanulót arra bíztatok, hogy jövőre csatlakozzon hozzánk, és vegyen részt a sítáborban, mert felejthetetlen élményben lesz része!

A szerk. megj.: Végezetül tekintsék meg Szabó Márk (2.b) videoösszeállítását!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék