Magyar Örökség-díjas a Toldy


Írta:


Szeptember 22-én, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében ünnepélyes külsőségek keretében adták át az idei Magyar Örökség-díjakat. A cikkhez galéria is tartozik.

Szeptember 22-én, szombaton a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében ünnepélyes külsőségek keretében adták át az idei Magyar Örökség-díjakat. Dr Hámori József professzor, a bírálóbizottság elnökének megnyitó beszédét követően Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és MNB elnök valamint Bakay Kornél régész kapott díjat. A két poszthumusz kitüntetett Buday György fametsző és Dsida Jenő költő díjait rokonaik vehették át. A Kodályi zenepedagógia úttörő tevékenységéért Magyar Örökség kitüntetésben részesült az egykori Békéstarhosi Énekiskola, több évszázados helytállásáért a magyar huszár.

Végül gimnáziumunk következett: Buzinkay Géza történész (volt toldys és iskolatörténetünk szerzője) laudációját követően a Magyar Örökség és Európa Egyesület nevében Poprády Géza az OSZK egykori főigazgatója volt toldys nyújtotta át a Magyar Örökség-díjat tanúsító díszes oklevelet és aranyjelvényt Porogi András igazgatónak.

Az igazgató úr rövid beszédben mondott köszönetet a javaslatot tevő öregdiákoknak, a díjat odaítélő bizottságnak és mindazoknak a toldysoknak vagy külső segítőknek, akik az elmúlt években-évtizedekben hozzájárultak az iskola működéséhez.

Az ünnepséget Sebestyén Márta fellépése színesítette, akinek volt néhány méltató szép szava a Toldy Gimnáziumról is. Az ünnepségen több tanár – köztük sok nyugdíjas – valamint a diákönkormányzat képviselői is megjelentek.

article_image_195.jpg

Magyar Örökség-díj - a díjátadógaléria megtekintése

Később a gimnáziumban iskolagyűléseken emlékeztünk meg a kitüntetésről, neves egykori toldysok jelenlétében. Képgalériánkban mindkét eseményről láthatnak fotókat.

article_image_196.jpg

Magyar Örökség-díj - a díjátadógaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék