Osztályszínjátszó Fesztivál - IllatszertárMár a lépcsőfordulóban kirakott szép, igényes plakát felkeltette az érdeklődésem a 3.a előadása iránt.

Tovább növelte a kíváncsiságom, hogy a 3.a először állt színpadra az osztályszínjátszó fesztiválon. Még emlékszem, mennyire izgatottak voltunk 3 éve, mikor "felgördült" a függöny, átéreztem a harmadikosok helyzetét. Elkezdődött László Miklós darabja, és minden várakozásomat felülmúlta.

Az Illatszertár a címben megjelölt boltban játszódik, a dolgozók mindennapjait, szerelmi bonyodalmait, konfliktusait mutatja be. Hammerschmidt, aki egyszerre határozott főnöke, de atyai jóbarátja is beosztottjainak, összeveszik egy kis semmiségen a bolt legjobb munkaerőjével, Asztalossal. Asztalos felmond, hosszú események sorozatát indítva meg. A főnök felesége hűtlen, de nem Asztalossal folytat viszonyt - ahogy azt Hammerschmidt gondolta - hanem a drogéria örökös pénzhiánnyal küszködő nőcsábászával. Asztalos évek óta levelezik egy lánnyal, akibe szerelmes, habár még sohasem találkoztak. A darab végére kiderül, hogy ez a lány Balázs kisasszony, Asztalos munkatársa. Az előadás végén, a Szenteste eljöttével minden probléma megoldódik, a szereplők újra boldogok.

A díszlet látványos volt, a technikát ügyesen használták. A darab egy pillanatra sem volt unalmas, Jassó Nóra, Jákó István és Posta Donát jó rendezőnek bizonyult. A szereplők mind jól alakítottak, különösen tetszett, hogy akkor sem hagyták abba játékukat, mikor épp a háttérben voltak. Seres Botond kiemelkedően jól játszotta Hammerschmidtet, Bebők Palit pedig egy pillanat alatt megszerette a közönség az egyszerű és melegszívű Árpi szerepében.

Az előadás végeztével a harmadikosok vastapsot kaptak, amit teljes mértékben megérdemeltek.

article_image_6241.jpg

Mátrai Magdolna felvételegaléria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék