Osztályszínjátszó Fesztivál - A chioggiai csetepatéA 4.b idén Carlo Goldoni komédiáját választotta színdarabként, ami egy igazán szórakoztató és könnyed előadást eredményezett.

A történet lényegében a chioggiai szerelmi szálak köré épül, amelyet a pletykás hölgyek előszeretettel kuszálnak össze. Számos viszálynak lehetünk szemtanúi, főszereplőink lényegében végig vitatkoznak a színpadon. A darab temperamentumos, olasz férfi karakterei sem hunyhatnak szemet kiszemeltjeik viselkedése felett, így eljegyzések bomlanak fel, barátságok romlanak meg, és végül egy elfajult vita a bíróság elé kerül… Az ezt követő kihallgatás nagyon komikusan zajlik, míg a bíró a vallomásokat hallgatja, itt-ott szerelmi ügyekben osztogat tanácsokat.

A darabot két felvonásban adták elő a diákok, bár ezek mellett kissé túl gyakran be kellett húzniuk a függönyt színpadrendezés miatt. A szereplők ügyesen játszottak, látszott, hogy élvezik az eltúlzott konfliktusok eljátszását. Külön kiemelném a Pasquát alakító Dombi Franciskát, aki remekül adta át a viszályéhes sógornő szerepét, továbbá Partos Pétert, aki nagyon jól megragadta a furfangos, bár kissé ügyetlen Toffolo szerepét.

Ami a jelmezeket illeti, a szereplők modern ruházatot viseltek. A különböző színtereket jelzés értékű tárgyakkal, festményekkel érzékeltették.

A történet végére természetesen minden probléma elsimul, békét kötnek a város asszonyai, és mindenkinek jut vőlegény is. A darab zárásaként a női szereplők a bíró úr lelkére kötik, hogy aztán semmi rosszat ne mondjon e város makulátlan hölgyeiről.

article_image_6299.jpg

Káli Ambrus felvételegaléria megtekintése

Összességében a szereplők jól átadták a darab olaszos hangulatát, és nagyon kellemes délutánt szereztek az összes néző számára.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék