Toldys sítábor 2016A 2016-os sítábor merőben eltért a többitől, ugyanis az idei 7 napos volt, és a legutolsó napot is Nassfelden töltöttük.

Szombaton gyülekeztünk, ugyanott, ahol tavaly, a BAH-csomópontnál. A hotelbe este 7-kor érkeztünk. Az emeleti beosztás máshogy alakult, ugyanis a fiúk és lányok külön emeleten aludtak.

Második nap kezdődött a sítábor legfontosabb része, a síelés.

Reggel a tanárok zenés produkcióval ébresztettek minket, a már megszokott Reggel című számmal (ezt Széky tanárnőnek köszönhetjük).  Reggeli után indult a busz Nassfeldre, ahol egy hatalmas síparadicsom terül el, a síelőknek lehetőségük van változatos pályákon síelni, és  nem csak Ausztriában, hanem Olaszországban is kipróbálhatják a hütték ízvilágát.

Az időjárásra nem panaszkodhattunk, mert a nap egész végig szikrázóan sütött, így viszont a pályákon kívül nem nagyon volt hó. Egy hosszú és fárasztó nap után visszatértünk a szállásra, ahol a vacsora után várt minket a zenés-táncos mulatság: a ZTM. Fél 11-kor volt a takarodó, amikor mindenki visszavonult a szobájába.

image_002-2016-02-18-17-54.jpg

galéria megtekintése

A következő nap hasonlóan telt, az időjárás sem változott. A negyedik napon a síelés után egy vetélkedővel dobta fel az esti hangulatot a 3.a, amit egy ZTM követett.

Azutáni nap este eljött a Ki Mit Tud ideje. Mindkét elsős osztály táncos produkciót mutatott be, 2.a-sok újfent, akárcsak tavaly, táncoltak, míg a 2.b-s tanulók az énekükkel nyűgözték le a közönséget.

A harmadik évfolyam a Hello című számot adta elő németül Pavicic Peti képviseletében, a   negyedik évfolyam éneklős számmal rukkolt elő, az ötödikesek Bodor Bertalant állították közönség elé, aki egy rapprodukcióval lepte meg a hallgatóságot, a hatodik évfolyam pedig a Két gránátost adta elő új formában.

image_003-2016-02-18-17-54.jpg

galéria megtekintése

Az elsősök mindössze ketten voltak, mégis – mindenki meglepetésére -  meglepő produkcióra voltak képesek.

Végül a tanári kar egy táncos előadással zárta a KI Mit Tudot, amit a híres reggeli számra koreografáltak. A toldysok Bodor Bertalan számát találták nyertesnek, az estét pedig ismét egy ZTM zárta.

Utolsó nap mindenki óvatosabban mozgott a pályákon, így elkerültük a sérüléseket.

image_004-2016-02-18-17-54.jpg

galéria megtekintése

A sítábor hozta a szokásos formáját, ismét felejthetetlen élményben volt részünk, amiben nemcsak a toldys közösség, de a tanárok is nagy szerepet játszottak. Ezúton is szeretnénk megköszönni Lauf tanárnőnek, Lőrincz Milánnak, Takács Zoltánnak, Varga Barnabásnak és Vaskó Balázsnak, hogy idén is profin lebonyolították a sítábort. SÍ!

Sítábor videó

Mint mindig, Varga Barnabás tanár úr elkészítette a sítáborról szóló, mozgalmas videóösszeállítását.

Ez ide kattintva tekinthető meg, wmv-formátumban.

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék