Röplabda országos diákolimpia győzelem!


Írta:


Szenzációs sportsikerünk az edző, a játékos és a televízió szemével + galéria.

Takács Zsófia, edző: A Toldy szenzációs sikere a röplabda diákolimpián

A VI. korcsoportos fiú röplabda csapatunk a kerületi és a budapesti - amatőr és nyílt - bajnoki címek begyűjtése után 2011. április 8-án az országos döntőre utazott Debrecenbe. 20 fiú és 20 lány csapat jutott be, külön dicséret illeti a szervezőket, akik szinte csúszás és fennakadás nélkül bonyolították le ezt a hatalmas volumenű tornát.

A Toldy a négy 5 csapatos csoport közül a sorsolás alapján az "A" csoportba került, ezért az első mérkőzést egyből azzal a nyíregyházi Krúdyval játszottuk, akik a tavalyi döntőt nyerték. Kiélezett csatában, 0:1-es hátrányból fordítva 2:1-re nyertünk. (A sok résztvevő miatt a helyosztó mérkőzésekig az összes meccs 2 nyert szettre ment.)

A hatalmas diadal után már szinte egyenes út vezetett a csoportelsőségig, és meglepetésre a legjobb 4 közé jutás is simán ment a srácoknak. A szombat este sorra kerülő aznapi negyedik(!) mérkőzés az elődöntő volt, ismét a Krúdyval. Megint nem bírt egymással a két együttes, most mi vezettünk 1:0-ra, aztán kiegyenlítettek. Következett a döntő szett, amiben egymás után születtek a pontok, de végül 13:13-as állás után 15:13-ra nyertük a döntő szettet, bejutva ezzel a másnapi döntőbe!

article_image_2078.jpg

galéria megtekintése

Ez a találkozó már 3 nyert szettig zajlott, hosszú és izgalmas mérkőzésre volt kilátás a helyi együttes ellen. Sajnos a debreceni csapat jó játéka, és a bírói támogatás vezetett odáig, hogy 0:2-es hátrányba kerültünk. Ekkor azonban felbuzdult a látható igazságtalanságokon a közönség, és a többi résztvevő csapat kórusban kezdte el üvölteni a " Toldy"-t.

A fiúk ettől felbátorodtak, és elkezdtek felszabadultan, egységesen és lelkesen röplabdázni!!! Kiegyenlítettünk, az eredmény 2:2 lett, következhetett a mindent eldöntő 5. szett, ami azon a hétvégén már a fiúk 19. játszmája volt!!! 13:13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor Takács tanár úr és Vaskó tanár úr azonban időt kértek. A fiúk borzasztó elszántan érkeztek vissza a pályára, és végül 15:13-ra megnyerték mérkőzést, ezzel elhódítva a 2011-es VI. korcsoportos amatőr fiú röplabda bajnoki címet!!!!

Hatalmas siker ez az iskolának, a fiúknak és Budapestnek is! A Toldy Ferenc Gimnázium fennállása óta még soha nem nyert labdajátékban diákolimpiát!

article_image_2079.jpg

galéria megtekintése

Méltán lehetünk és vagyunk büszkék ezekre a fiúkra,a csapatra, akik a 2010/2011-es tanévben a létező összes kiírt versenyt és bajnokságot megnyerték!

Bányay Marcell, feladó: Egy játékos beszámolója

Az országos döntőbe való bejutás már önmagában is nagy siker volt. E mellett egy hatalmas lehetőség reménye, hiszen úgy indultunk el Debrecenbe, hogy nem tudtuk, hogy mire számíthatunk.

article_image_2080.jpg

galéria megtekintése

A három napos döntő első meccsét a 2010-es bajnokcsapattal játszottuk, akiket egy nagyon szoros meccsen győztünk le. Szombat este már - 6 győzelemmel magunk mögött - végső döntősként feküdtünk le aludni.

A vasárnapi meccset az első helyért a helyi, debreceni csapat ellen játszottuk, akik 2007 óta minden évben a 2. helyen végeztek. A csapattal elhatároztuk, hogy ez idén sem lesz másképp.

A debreceni döntő során megéreztem és megértettem, hogy mit jelent a CSAPAT fogalom. Nagyon jó érzés az, hogy bármit csinálunk a pályán (legyen az egy jó pont, vagy éppen egy hiba), azt mind csapatként csináljuk, és együtt vagyunk felelősek a meccs kimeneteléért. Az összetartásunkkal, akaraterőnkkel, egymás biztatásával, és az elengedhetetlen külső segítségekkel (Takács Zsófi tanárnő „virtuális” drukkolásával, Takács- és Vaskó tanár úr és a helyben alakult szurkolótáborunk biztató szavaival) sikerült egy erősen vesztésre álló helyzetből a debreceniek fölé kerekednünk, és megnyernünk az országos döntőt.

article_image_2081.jpg

galéria megtekintése

Hihetetlen és elmondhatatlan érzés volt, amikor a győztes pont után minden csapattag összefutott és önfeledten, együtt örültünk annak, hogy a Toldy fiú röplabdacsapata 2011-ben ORSZÁGOS BAJNOK lett.

A debreceni városi televízió beszámolója is megtekinthető, a műsor második anyaga szól a döntőről.

És persze megtekinthető a képgaléria is! A fotókért köszönet Bányay Dánielnek.

article_image_2082.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék