Röplabda országos elődöntő a Toldyban!Lőrincz Milán tanár úr beszámolója az eseményről.

A nyílt budapesti bajnokságon aratott győzelemmel a toldys fiúk rendezési jogot nyertek az országos elődöntő szervezésére és lebonyolítására. 2020. január 31-én, pénteken reggel három csapat érkezett a Toldy Ferenc Gimnázium tornatermébe, a Szc Csonka János Szakgimnázium és Szakkö-zépiskola Szegedről, a Széchenyi István Gimnázium Szolnokról és a Eötvös József Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium csapata Tiszaújvárosról.

9:30-kor a játékvezetők sorsoltak a csapatok között, ennek nyomán az első elődöntőt Szolnok és Budapest csapata játszotta. A mérkőzésen a hazaiak nyerték az első szettet, azonban az egyesületi, sőt válogatott szintű játékosokkal felálló szolnokiak a következő 3 három szettben jobbnak bizonyultak, így ők jutottak a döntőbe. A másik elődöntőt Szeged és Tiszaújváros csapata játszotta, ezen a meccsen az utóbbi nyert 3-1-re, így kialakult a döntő (Szolnok-Tiszaújváros), és a bronzmérkőzés (Szeged-Budapest).

A harmadik helyért játszó csapatok között a toldys fiúk nyertek 3:0-ra, míg a döntőben a minket legyőző Szolnok nyert magabiztosan 3:0-ra.

A tornán a Toldy Ferenc Gimnázium fiú csapata 3. helyezést ért el, gratulálunk a szép eredményhez. Szeretnénk megköszönni a szurkolást és a fergeteges hangulatot szülőknek, diákoknak, minden pedagógus kollégának, amivel plusz egy emberként segítették a csapatot, és ezzel a mérkőzések holtpontjain átlendítették a játékosainkat. 

img_20200131_102118-2020-02-13-16-50.jpg

Lőrincz Milán és Szász András felvételegaléria megtekintése

A torna remek felkészülést biztosított az elkövetkezendő zárt bajnoksághoz. A fiúk további három szombaton játszanak még a zárt budapesti fordulóban rájátszást. Ezek a mérkőzések Kőbányán a Szent László Gimnázium tornatermében kerülnek megrendezésre február 15-én, február 29-én és március 21-én. Amennyiben a hátralévő öt mérkőzést is megnyerik, kivívják a diákolimpia zárt országos döntőjében való részvételt.

A csapat tagjai:

Edzők: Lőrincz Milán, Szarvas Zsófia, Takács Zoltán

img_20200131_102949-2020-02-13-16-50.jpg

Lőrincz Milán és Szász András felvételegaléria megtekintése

Hajrá Toldy!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék