Gólyatábor 2011 - a nagyok szemével2011. augusztus 27., reggel fél kilenc a Déli pályaudvaron. Szülők, tanárok, fiatalok és még fiatalabbak. Egy – két félénk pillantás, akik egyedül érkeztek, egyelőre még ijedten állnak a szüleik mellett.

Tudom, hogy unalmas, de muszáj megemlíteni, hogy hihetetlen: mintha pár hónapja lett volna, hogy én pislogtam bátortalanul, és én voltam egyedül a szüleim oldalán...

Kilenc órára már a gólyák szüleit néztük meg-megmosolyogva, ahogy „óvatosan!” vagy „nagyon vigyázz magadra!” felkiáltásokkal integetnek. A gólyatábor elkezdődött… Biztos voltam benne, hogy zseniális három nap elé nézünk. A két évfolyam együtt jött el, a végzősök szintúgy, ezen kívül a helyszín számunkra már ismert volt – egy kis település Révfülöp közelében, azaz Pálköve. A tábor maga is kiváló, egész nagy a területe, a part mellett van, strandfoci- és strandröpipálya várt minket. Egyszóval minden stimmelt.

Pár óra alatt leértünk, utána negyedóra séta, cuccok lepakolása és már kezdődhettek is a különböző ismerkedős játékok. Ezek a játékok viszont a látszat ellenére nem is olyan egyszerű játékok! 70 ember nevét kéne megjegyezni minél hamarabb, és mi még előnyben voltunk, mert a saját évfolyamomat csak ismerem 5 év után, de az elsősök már nem biztos. Na, de mint említettem, minden simán ment, egy toldys mindent megold, így aztán ezt is. Mind a hetvenet…

A hangulat kezdett oldódni, a gólyáink ugyancsak egyre lazábbak voltak, ami jelentősen megkönnyítette a dolgunkat. Jó volt látni, hogy azok a programok, játékok, amiket közösen talált ki a végzős évfolyam, tetszik mindenkinek.

article_image_2367.jpg

galéria megtekintése

Több csoportra voltunk osztva, és többféle szekció is volt. Logikai, zene, kézműves, dráma, sport és étel szekció. A legutóbbiban általában bekötött szemmel kellett megmondani a különböző „finomságokról”, hogy mik azok… Szerintem jól lett kitalálva, hogy nem végig egy szekcióban „kellett” lenni a gólyáknak, hanem forgószínpadszerűen mindenki ment mindenhova a csapatával. A játékok közben pedig pontokat lehetett – kellett – gyűjteni, hiszen a csapatok egymás között versenyeztek, hogy kinek sikerül többet.

Ahogy telt – múlt az idő, egyre többet beszéltem az iskola legfiatalabbjaival, és azon kaptam magam, hogy olyan poénokat mondtak, és olyan jól beszélgettem Velük, hogy fel sem tűnt, hogy van köztünk hat év, ami ebben a korban még - bárhonnan nézem - tekintélyes.

A nap hátralévő részében volt még ebéd, Balatonban fürdés, további szekciók, majd végül a nap végét jelentő tíz óra. Igen, tíz óra, mert másnap se volt megállás, fél hétkor ébresztő, hétkor pedig kezdetét vette a reggeli torna, amit jómagam tartottam. Na most vagy tényleg élvezték, vagy csak megkedveltek, és nem akartak nagyon lelombozni, ugyanis olyan elánnal csinálták, amit még a saját Vaskó-tanár úr-féle testnevelés óráimon is csak ritkán láttam. Azért utólag is sok köszönet, jól esett :-).

article_image_2368.jpg

galéria megtekintése

Ez a nap is hasonló keretek között zajlott, mint az ezelőtti, egy kis házi foci– és strandröpi-bajnoksággal tarkítva, ám – bár lehet, hogy csak számunkra – a legviccesebb jelenetek bőven takarodó után jöttek, ugyanis már tradíció, hogy egyik este nincs alvás, így aztán hajnali kettőkor jártunk körbe felébreszteni a gyanútlanul alvókat. De itt még nincs vége. Irány a pálya, mi sem jobb ilyenkor, mint egy kis zsákban futás – pizsamában… Azonban mi hiába szórakoztunk jól, minden buli addig tart, amíg a rendőrök oda nem érnek - de szerencsére Gorove tanárnő kezelte és megoldotta a helyzetet. Ugyanis fél három felé (jogosan vagy jogtalanul, nem tudom) egy szomszéd nem bírta a strapát és véget vetett a hangos szórakozásunknak… Hát ez van, talán nem is baj, hiszen reggel ismét ébresztés és ismét reggeli torna várt az ifjakra. Sajnos a harmadik nap már csak egy fél nap volt, így aztán egy utolsó nagy fürdés után már „csak” egy számháborúra maradt idő.

A vonat indulásának időpontjára nem igazán emlékszem, de ha minden igaz, 3 felé kellett, hogy történjen, így aztán még normális időben hazaértünk, tele új barátokkal, élményekkel, és néhány közhellyel…

article_image_2369.jpg

galéria megtekintése

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék