Gólyatábor 2012 - a nagyok szemével


Írta:

Mayer Fanni

Fotók:

Széky Anna

Augusztus 27-én hajnalban útnak indult végzős csapatunk az álmos kis gólyák seregével Nyírjespuszta felé, hogy toldyssá avassuk őket.

Az utazás nyugodtan telt, minden elsős próbálta megismeri a vonaton körülötte ülő társait.

Miután megérkeztünk, megebédeltünk, és mindenki elfoglalta a szobáját, különböző drámajátékokkal nyitottuk meg a Gólyatábort. Délután minden csapat különvonult, csapatnevet választott, majd a név alapján csatakiáltást írt, és csapatcímert festett. Este vacsoránál minden csapat húzott 3 kártyát: az egyiken egy mítosz neve állt, a másikon egy műfaj, az utolsón pedig egy tárgy neve volt feltüntetve. Hogy mihez volt szükség a kártyákra? Másnapra ezekből kellett egy színdarabot alkotniuk. Késő este a tábortűznél megtanítottuk a gólyáknak a gólyadalt, amit másnap már mindenki tökéletesen tudott.

Következő reggel a hatodikos fiúk ébresztője után tornával indult a nap. Reggeli után vicces sorversenyek következtek joghurtevéssel, vízilabda-dobálással és persze sok-sok nevetéssel és küzdelemmel. A római kút nevű megmérettetést nem fogjuk elfelejteni egyhamar! Ez abból állt, hogy a csapatok gólyái lefeküdtek körben egymás mellé a földre, a lábukat fölemelték, és a talpukra kaptak egy lavór vizet. Az a csapat nyert, amelyik a legtovább bírta tartani. A fiúk meglepődve tapasztalták, hogy mindegyik csapatnál a lányok bírták tovább, a győztes csaknem fél óráig küzdött! Természetesen emellett zajlottak a színdarabok előkészületei, a csapatok jelmezeket, díszleteket készítettek. Az előadásokra vacsora után került sor, majd tábortűzzel és énekléssel zártuk a napot.

Szerda reggel egy lazább, bemelegítő jellegű reggeli torna során nyíltak ki az álmos szemek. Délelőtt néhány csapat vadasparkba látogatott Takács tanár úrral, míg a táborban maradt csapatok toldys kvízt tölthettek ki. Délután a két leendő első osztály lányai szurkolási műsorszámmal készültek, míg a fiúk focimeccseket játszottak. Este volt Tini Disco és 23 órakor kezdetét vette a bátorságpróba. Az éjszakai bátorságpróbán minden tanár és diák egyaránt sikeresen végigment, talán ennek is köszönhető, hogy a csütörtök reggeli torna elmaradt - legnagyobb örömünkre. Volt még délelőtt számháború, és készítettünk saját toldys pólókat, majd ebéd után minden gólyát egy-egy névre szóló oklevéllel jutalmaztunk sikeres szereplésükért, bátorságukért. Hamar elszaladt ez a pár nap, ahol többször eszünkbe ötlött nekünk, „véneknek”, hogy nem is olyan régen még mi álltunk itt félszeg, gyámoltalan gólyákként! Hazafelé a vonaton mindenki boldogan elevenítette fel az élményeket. Hallottuk, hogy az elsősök már most elkezdték szervezni a saját gólyatáborukat, mi pedig fájó szívvel állapítottuk meg az irtózatos tényt: felnőttünk!

kapcsolódó cikkek

kapcsolódó archív cikkek

címkék